LOVE TO SHARE

Tuesday, 22 May 2018

Naik "chickenpox" di Musim Hujan Boleh Meninggalkan Parut yang Hodoh Sehingga Dewasa

Musim hujan dah bermula sekarang ni kat kampung. Teringat pula zaman kecil-kecil dulu, hujan sikit aje pom dah menggelupor nak mandi hujan. Kalau air melintas jalan reramai pergi tgk. Kadang join mandi sekali dan itulah yang dinamakan kenangan.

Paling kakcik teringat, masa tu kena chickenpox. Zaman kecil-kecil dulu kakcik tinggal dengan arwah toki dan wan. Satu hari tu hujan lebat sangat, sejuk yang amat dan Masa tu toki dan wan takde pergi pasar jual gambir. Kakcik tinggal di rumah dengan mak sedara. Tengok saja hujan turun, perasaan kita memang melonjak-lonjakla nak mandi.. 😊

Mula-mula buat basuh kaki, pastu basuh tangan last-last mandi sekali la. Uish syok... Melompat sana sini, berlari.. Masa tu mak sedara dah pesan jangan garu kalau ada rasa gatal sebab nanti berparut bila chicken pox pecah dan kena hujan. Tetap jugak degil. Badan gatal bila kena hujan so, garu jugakla.

Sekali toki dan wan balik. Dari jauh diaorg dah bebel, Marah-marah. Dan kami pun apa lagi, terus berlari naik rumah bilas dan tukar baju duk dalam kain selimut.. Toki dan wan marah dia kejap aje... Tapi parut chicken pox kakcik ni merata-rata sampaila sekarang tak hilang.. 😫

Kalau lah zaman dulu ada basic-h ke, herbal blend ke boleh dah sapu cepat-cepat. Takde la istilah berparut sampai tua. Telan vit E, vit C, Vivix, Nutriferon, ESP gerenti kulit lebih cantik.. Tapi tak pe setiap parut tu ada kenangan..

Sekarang ni nak jumpa anak-anak mandi hujan pom susah, yer la banyk sangat penyakit bila diaorang ni main hujan. Semput, demam, batuk, selsema dan macam-macam lagi. Kita ni pom, kalu kena hujan rasa nak pecah kepala..tak macam dulu, semalam main hujan esok steady aje pergi sekolah dan plan mandi sungai lagi.

Kakcik bernasib baik jugak sebab kena chickenpox masa kecik aritu, ish kalu kena masa zaman dah tua ni menangis tak berlagula jawabnya. Ni kakcik tunjukkan testimoni yang kena chickenpox di masa dah berumur ni. Sengsara tengok. Umur dah tua, kolagen dah kurang nak elok balik tu macam sangat mustahilkan. Tapi mereka bernasib baik kenal dengan Shaklee.

Naik "chickenpox" di Musim Hujan Boleh Meninggalkan Parut yang Hodoh Sehingga Dewasa
Bebas-parut-chickenpox

Siapa yang hadapi masalah serupa dengan saudara ni, boleh cepat dapatkan set cantik untuk hilangkan parut tu dengan segera. Boleh jadi mimpi ngeri ni.
So, camne nak miliki set cantik ni? Hubungi saya segera ya 🤗


"Mencegah Lebih Baik Dari Merubati"

~ mazffalainey ~
012-6568548
012-6568548
Shaklee id: 1073481
FB : Kakcik Maz


Cod area: Shah Alam, Bukit Subang, Sungai Buloh, Paya Jaras, Damansara Damai, Subang Airport, Petaling Jaya, Sungai Way, Kelana Jaya


Sunday, 18 March 2018

MENCARI PELUANG BERBISNESS TANPA MODAL YANG BESAR

Peluang terbaik buat anda yang masih mencari-cari peluang berbisness tanpa modal yang besar dan berniat menjana pendapatan tambahan buat keluarga. Kakcik kini sedang mencari bisness partner online.

Mencari bisness partner dengan modal rendah

Hanya perlu ada modal sebanyak RM80 sahaja untuk mendaftar sebagai ahli dan anda akan dibantu untuk berniaga sehingga berjaya.

Tak pandai berniaga, malu.

Jangan bimbang Kakcik pun bermula dari zero memang tak tau apa-apa pun dan malu tak payah cakapla, sehinggala kakcik diguide oleh mentor-mentor hebat dari ireach family yang merupakan group terbesar Shaklee Malaysia dan dah masuk 5tahun kakcik berniaga.

Kakcik akan guide anda bagaimana untuk berbisness menggunakan blog, FB Page dan Instagram, ambil dan edit gambar yang menarik dan beriklan menggunakan ayat yang menarik sehingga anda berjaya mendapat sale.

Jika anda senang untuk berOffline, kami akan beri tunjuk ajar bagaimana cara terbaik untuk mendapatkan sale dari situ.

Jangan ragu-ragu untuk hubungi kakcik. Ekonomi sekarang memerlukan anda bergerak lebih pantas.



+6012 6568 548
+6012 6568 548

www.wasap.my/60126568548

Shaklee id: 1073481
FB : Kakcik Maz


Cod area: Shah Alam, Bukit Subang, Sungai Buloh, Paya Jaras, Damansara Damai, Subang Airport, Petaling Jaya, Sungai Way, Kelana Jaya