Sunday, 25 September 2016

Pengalaman Bersalin : Jahitan Terbuka ketika Berulang-alik Ke Hospital untuk Susukan anak

Pengalaman bersalin setiap anak berbeza-beza. Ada yang bersalin secara normal tapi koyakan yang serius, ada pula yang normal dan tiada koyakan dan ada juga yang bersalin  melalui pembedahan.

Pengalaman Bersalin : Jahitan Terbuka ketika Berulang-alik Ke Hospital untuk Susukan anak
Pengalaman bersalin berbeza-beza

Pengalaman saya masa anak pertama rasa sakit yang amat sangat. 2 hari tahan sakit di hospital Hulu Terengganu akhirnya keluar jugak 3.43kg. Anak kedua pula di paksa keluar (induce) sebab terlepas due.. Ni di Hospital Kuala Terengganu.. Alhamdulillah baby keluar normal 3.70kg. Sakit bersalin sekejap aje, tapi episod ngeri bila tiba masa kena jahit. Katanya koyakkan teruk sampai 3jam terkangkang kena jahit.

Pengalaman Bersalin : Jahitan Terbuka ketika Berulang-alik Kehospital untuk Susukan anak
Anak-anak ibu


Sebut pasal jahitan ni, ada satu testimoni seorang ibu (Puan Ainul) yang terpaksa berulang alik dari rumah ke hospital DEMC kerana baby demam panas dan kuning tinggi ditahan di NICU. Akibat dari terlalu banyak bergerak jahitan dibahagian bawahnya yang masih belum sembuh mengalami sakit yang amat sangat. Jahitannya terbuka ke?

Pengalaman Bersalin : Jahitan Terbuka ketika Berulang-alik Kehospital untuk Susukan anak
Berpantang dengan VIVIX


Puan Ainul akan berulang alik dari rumah ke hospital 2-3 kali sehari selama 5hari untuk beri susu kat anak. Kesakitan dari jahitan yang banyak itu sehinggakan puan ainul menangis untuk duduk dan berjalan.

Percubaan Vivix untuk sembuh dengan Cepat.

Pengalaman Bersalin : Jahitan Terbuka ketika Berulang-alik Kehospital untuk Susukan anak
Vivix Terbaik

Akhirnya Puan Ainul nekad untuk cuba VIVIX shaklee. 3 hari beliau konsisten makan setiap hari, akhirnya sakit untuk berjalan dan duduk dah tak ada. Tak ada rasa pedih pun. Malah puan Ainul dah boleh pakai seluar.

"Dulu rasa vivix tu mahal sangat, tapi bila dah sakit tak nampak dah semua tu mahal, yang penting sakit hilang"

Bonus dari pengambilan Vivix untuk Sembuh Luka Jahitan.

  • Susu badan sangat meriah. Boleh buat stok yang banyak.

  • Darah nifas keluar berketul-ketul. Bidan cakap darah berketul tu bagus bila keluar sebab kalu tak keluar boleh membawa kepada kanser pula.

  • Badan bertenaga, tak lemau dan muka pun tak pucat sebab perjalanan darah dah lancar.

Jom kita tengok video ini.. Pasti ibu-ibu semua kagum..



Vivix adalah pilihan terbaik buat seorang ibu yang bersalin secara pembedahan atau normal untuk cepat sihat dan luka cepat sembuh. 

Ingat satu ni tau..
"Changing Brands Can Change Your Life!"

It starts with you.




~ mazffalainey mohd ~
012-6568548
012-6568548
Shaklee id: 1073481
FB : Kakcik Maz


Cod area: Shah Alam, Bukit Subang, Sungai Buloh, Paya Jaras, Damansara Damai, Subang Airport, Petaling Jaya, Sungai Way, Kelana Jaya


Friday, 16 September 2016

ESP Terbaik Buat Mereka Yang Sukar Minum Susu dan Kekalkan protien dalam badan.

Ramai ibu-ibu muda yang sukar untuk mengambil susu setiap hari. Sama macam saya, tapi selepas kenal esp ( Energetic Soy Protien) semuanya jadi mudah.
Esp.. Uish mula2 nak minum macam2 laa alasan yang diberi... Kalau tak kerana mengandung anak ke-2 takdenya saya nak telan tu..

ESP Terbaik Buat Mereka Yang Sukar Minum Susu dan Kekalkan protien dalam badan.
ESP Terbaik


Sebenarnya saya memang dari kecik tak gemar susu, pendek kata apa saja yg berunsur susu atau berwarna putih susu memang saya tolak tepi..

Tapi, episod mengandung anak pertama yg merosakkan perut saya dengan teruk buat saya kentalkan hati minum jugak esp tu. Takut perut makin sakit n makin banyak pecahan tu..
Nyilu tau kalau tersentuh.  Kena kain pom boleh buat air mata menitik..

ESP Terbaik Buat Mereka Yang Sukar Minum Susu dan Kekalkan protien dalam badan.
ESP Terbaik


Miracle bile saya konsisten ambil ESP, banyak benda yang saya takut terjadi tak terjadi.. Hehehe.. Mengandung setiap anak tu berbezakan..alhamdulillah kulit perut tak ada rekahan baru, warna kulit pom cerah sket dari dulu.. Pastu parut kat perut makin pudar dan tak menyakitkan..

Saya konsume ESP dari mula hamil sampai sekarang ni..huhuhu sangat best.. Tip top la ESP ni..
Kulit adik masa lahir pinky.. Gebu.. Tapi kena duduk bawah lampu lama sangat kulit adik bertukar jadi gelap.. Hehehe dah keturunan kulit tak berapa nak cerah ye dop.. Tapi kegebuan tu tetap milik adik..

Saya sangat syorkan pada ibu-ibu yang baru hamil, tengah pantang, tengah menyusu tryla ESP.. Saya gerenti pasti semua akan berpuas hati.. Badan kita sihat, anak sihat tenaga EXTRA lagi boleh dapat.

Jom tengok antara testimoni pengguna shaklee.. Wow!!


Kesan ceasor hilang


Ibu Makin Hot dengan ESP


Tunggu apa lagi.. Jom borong ESP bulan ni.. Promo hebat ni..

Video ni la anak shaklee saya...

video


Ingat satu ni tau..
"Changing Brands Can Change Your Life!"

It starts with you.




~ mazffalainey mohd ~
012-6568548
012-6568548
Shaklee id: 1073481
FB : Kakcik Maz


Cod area: Shah Alam, Bukit Subang, Sungai Buloh, Paya Jaras, Damansara Damai, Subang Airport, Petaling Jaya, Sungai Way, Kelana Jaya