Wednesday, 7 December 2016

Seksanya Sembelit : Sampai Tak Boleh Berjalan Setiap Kali Sembelit Menyerang

Salam sejahtera semua 😃... Bila saya bercerita pasal masalah sembelit ni, memang banyaklah kenangannya. Mau taknya, dari zaman sekolah rendah sampai ke dewasa memang alami masalah ni. Seksa betul sampai setiap kali keluar toilet kaki kebas (almaklumla dulukan toilet cangkung)


Seksanya Sembelit : Sampai Tak Boleh Berjalan Setiap Kali Sembelit Menyerang
Sembelit Menyakitkan

Air Teh langsung tak berani nak minum kecuali masa kena cirit birit. Kalau minum jugak sengsara hidup.. Sakit perut dan angin sampai tarik kepala.. Roti pun sama kalau terlebih makan semua itu akan jadi punca masalah sembelit ni tau (pada sayala). Bertapa dalam bilik kecik smp naik kematu kaki ni. Nak berjalan pom tak boleh bila keluar dari bilik tu.

Masa study di UiTM Shah Alam, saya tinggal di rumah sewa area Seksyen 17 ni. Rumah tu ada cuma 1 sahaja bilik air, memang haru. Berebut toilet pepagi. Memang kecoh kawan-kawan ni duduk membebel dari luar bilik air. Betul tak cik aslaili, cik azura, cik ina 😄. Dah nak buat camne penyakit sembelit ni tak hilang.

Masa mengandungkan ain (Anak sulong saya pada 2010/2011) penyakit tu tetap jugak sama.. Sampai hampir kena buasir 😭 Pergila jumpa doctor, alhamdulillah katanya tak ada yang serius. Tapi rutin tetap sama, duduk bertapa dalam toilet jadi juara juga saya ni.

Lepas tu lagi satu kejadian hari ke-5 kot lepas bersalin (masih dalam pantang) saya kena lagi sembelit.. Masa tu bukan rasa nak nangis dah tapi memang menangis... Sakit perut lagi, sakit tempat jahit tu lagi adushhh... Nyilu kalau diingat..

Seksanya Sembelit : Sampai Tak Boleh Berjalan Setiap Kali Sembelit Menyerang
Sembelit.. Seksanya


Sekarang masalah dah setel alhamdulillah.. Dah tak takut makan roti, dah tak ngeri minum teh (tapi selera tetap tak leh terima). Mengandung (kali ke-2 pada 2013/2014), berpantangkan adik auni tak takut nak p toilet dah walaupom luka jahitan lebih teruk dari yng pertama..

Syukur sangat. Mujur pilih yang terbaik. Kalau tak sampai sekarang ada masalah sembelit cam tu.. Mereka yang mengalaminya sahaja yang tau betapa seksa sembelit ni. Nak ikut rombongan pun takut apatah lagi nak naik bas balik kampung.

Seksanya Sembelit : Sampai Tak Boleh Berjalan Setiap Kali Sembelit Menyerang
Solusi elak sembelit - Ibu Hamil dan Berpantang


Kalu saya boleh jumpa solution pada masalah saya, korang pasti boleh juga cuba.. 🙋
Nak dapatkan solusi #sembelit? Boleh roger ai ya..

+6012 6568 548
Mazffalainey Mohd

#ShakleeShahAlam
#tsunamishaklee
#shakleeeffect
#liveamazing
#pengedarshakleeshahalam
#emeraldswift
#projekjanaincome
#greatsid



Tuesday, 6 December 2016

Sakit Lutut, Sakit Sendi Menyebabkan Kesukaran Untuk Beribadah Dengan Sempurna

Apabila Sakit lutut, sakit sendi masalah ni menyebabkan kesukaran untuk duduk dan bangun sehingga nak beribadah pun susah nak dilakukan dengan sempurna. Runsing hati ni nak ke masjid pun terbatas.

Sakit Lutut, Sakit Sendi Menyebabkan Kesukaran Untuk Beribadah Dengan Sempurna
Testimoni : Sakit Lutut dan sakit sendi

Ramai ayah mak yang senasib seperti testimoni ni.. Sebagai menantu tak sanggup nak tengok bapak mertua selalu mengadu sakit kaki, so beliau belikan minyak ikan #OmegaGuard dan #ostematrix kalsium shaklee.. Nak beli #AJHT masih lagi tak de stok.. Ramai yang duk usha AJHT nanti kalau sudah ada stok saya war-warkan ya.

Sakit Lutut, Sakit Sendi Menyebabkan Kesukaran Untuk Beribadah Dengan Sempurna
Gabungan set sendi terbaik



Berbalik kepada testimoni tadi, selepas 2 minggu bapa mertua konsisten makan, beliau dah bagi feedback katanya kaki beliau dah tak sakit lagi.. Mudah nak bergerak.. Gembira bila dapat bantu bapa mertua lebih sihatkan? Apatah lagi kalau dapat bantu mak ayah dan orang yang tersayangkan?

Cuba korang alert dengan org tersayang. Nampak susah nak bangun, susah nak bergerak ke? Cubala hadiahkan set sendi yang awesome ni buat mereka.. Mereka gembira kita pun gembira...


Whatsapp 012 6568 548
Cod : #ShakleeShahAlam

#tsunamishaklee
#landmarkstudy
#shakleeeffect
#liveamazing
#pengedarshakleeshahalam
#emeraldswift
#projekjanaincome