Tuesday, 22 May 2018

Naik "chickenpox" di Musim Hujan Boleh Meninggalkan Parut yang Hodoh Sehingga Dewasa

Musim hujan dah bermula sekarang ni kat kampung. Teringat pula zaman kecil-kecil dulu, hujan sikit aje pom dah menggelupor nak mandi hujan. Kalau air melintas jalan reramai pergi tgk. Kadang join mandi sekali dan itulah yang dinamakan kenangan.

Paling kakcik teringat, masa tu kena chickenpox. Zaman kecil-kecil dulu kakcik tinggal dengan arwah toki dan wan. Satu hari tu hujan lebat sangat, sejuk yang amat dan Masa tu toki dan wan takde pergi pasar jual gambir. Kakcik tinggal di rumah dengan mak sedara. Tengok saja hujan turun, perasaan kita memang melonjak-lonjakla nak mandi.. 😊

Mula-mula buat basuh kaki, pastu basuh tangan last-last mandi sekali la. Uish syok... Melompat sana sini, berlari.. Masa tu mak sedara dah pesan jangan garu kalau ada rasa gatal sebab nanti berparut bila chicken pox pecah dan kena hujan. Tetap jugak degil. Badan gatal bila kena hujan so, garu jugakla.

Sekali toki dan wan balik. Dari jauh diaorg dah bebel, Marah-marah. Dan kami pun apa lagi, terus berlari naik rumah bilas dan tukar baju duk dalam kain selimut.. Toki dan wan marah dia kejap aje... Tapi parut chicken pox kakcik ni merata-rata sampaila sekarang tak hilang.. 😫

Kalau lah zaman dulu ada basic-h ke, herbal blend ke boleh dah sapu cepat-cepat. Takde la istilah berparut sampai tua. Telan vit E, vit C, Vivix, Nutriferon, ESP gerenti kulit lebih cantik.. Tapi tak pe setiap parut tu ada kenangan..

Sekarang ni nak jumpa anak-anak mandi hujan pom susah, yer la banyk sangat penyakit bila diaorang ni main hujan. Semput, demam, batuk, selsema dan macam-macam lagi. Kita ni pom, kalu kena hujan rasa nak pecah kepala..tak macam dulu, semalam main hujan esok steady aje pergi sekolah dan plan mandi sungai lagi.

Kakcik bernasib baik jugak sebab kena chickenpox masa kecik aritu, ish kalu kena masa zaman dah tua ni menangis tak berlagula jawabnya. Ni kakcik tunjukkan testimoni yang kena chickenpox di masa dah berumur ni. Sengsara tengok. Umur dah tua, kolagen dah kurang nak elok balik tu macam sangat mustahilkan. Tapi mereka bernasib baik kenal dengan Shaklee.

Naik "chickenpox" di Musim Hujan Boleh Meninggalkan Parut yang Hodoh Sehingga Dewasa
Bebas-parut-chickenpox

Siapa yang hadapi masalah serupa dengan saudara ni, boleh cepat dapatkan set cantik untuk hilangkan parut tu dengan segera. Boleh jadi mimpi ngeri ni.
So, camne nak miliki set cantik ni? Hubungi saya segera ya 🤗


"Mencegah Lebih Baik Dari Merubati"

~ mazffalainey ~
012-6568548
012-6568548
Shaklee id: 1073481
FB : Kakcik Maz


Cod area: Shah Alam, Bukit Subang, Sungai Buloh, Paya Jaras, Damansara Damai, Subang Airport, Petaling Jaya, Sungai Way, Kelana Jaya


Sunday, 18 March 2018

MENCARI PELUANG BERBISNESS TANPA MODAL YANG BESAR

Peluang terbaik buat anda yang masih mencari-cari peluang berbisness tanpa modal yang besar dan berniat menjana pendapatan tambahan buat keluarga. Kakcik kini sedang mencari bisness partner online.

Mencari bisness partner dengan modal rendah

Hanya perlu ada modal sebanyak RM80 sahaja untuk mendaftar sebagai ahli dan anda akan dibantu untuk berniaga sehingga berjaya.

Tak pandai berniaga, malu.

Jangan bimbang Kakcik pun bermula dari zero memang tak tau apa-apa pun dan malu tak payah cakapla, sehinggala kakcik diguide oleh mentor-mentor hebat dari ireach family yang merupakan group terbesar Shaklee Malaysia dan dah masuk 5tahun kakcik berniaga.

Kakcik akan guide anda bagaimana untuk berbisness menggunakan blog, FB Page dan Instagram, ambil dan edit gambar yang menarik dan beriklan menggunakan ayat yang menarik sehingga anda berjaya mendapat sale.

Jika anda senang untuk berOffline, kami akan beri tunjuk ajar bagaimana cara terbaik untuk mendapatkan sale dari situ.

Jangan ragu-ragu untuk hubungi kakcik. Ekonomi sekarang memerlukan anda bergerak lebih pantas.



+6012 6568 548
+6012 6568 548

www.wasap.my/60126568548

Shaklee id: 1073481
FB : Kakcik Maz


Cod area: Shah Alam, Bukit Subang, Sungai Buloh, Paya Jaras, Damansara Damai, Subang Airport, Petaling Jaya, Sungai Way, Kelana Jaya

Tuesday, 13 March 2018

Berbisness Nampak Mudah Tapi Ada Cerita Disebalik Tabir

Berbisness Nampak Mudah Tapi Ada Cerita Disebalik Tabir. Untuk nampak aktif dalam shaklee dan untuk dikenali ramai mesti ada cerita di sebalik tabir dalam aktiviti bisness kakcik. Sebab tahun ni selain berblog dan berpage kakcik nak mulakan dengan bervlog. Kalau korang perasanla vlog kakcik nampak tenang dan bersahaja tapi pelbagai gaya keluar.

Muka senget, nampok taring, nampok gigi.. tiba-tiba  ada yang kaco, tiba-tiba dialog hilang lepas tu lari topik adush macam-macam lagi aksi dalam nak siapkan satu-satu vlog. Selain itu setiap apa yang bak disampaikan mesti dinilai agar apa sahaja yang dituturkan tidak menyinggung perasaan dan menyalahi undang-undang.

Terima kasih sangat kat encik suami yang banyak support kakcik dalam bisness ni. Tolong jaga anak, tolong beli suplemen, tolong beri idea untuk kakcik beriklan. Beliaulah kaki tangan tambahan kakcik. Kalu tidak mahu tewas jugak kakcik dalam medan bisness online yang mencabar ni.

Kekentalan hati pun kena sentiasa dipertingkatkan, terutama menerima bidasan dari mereka yang kurang senang dengan apa yang kita usahakan. Ni kena jadi katak pekak. Buat derk saja dan yang penting teruskan usaha sebab kita tahu kualiti produk Shaklee ni. Terbaik dan tidak akan menganiaya orang/customer.

Oh ya, Kawan-kawan nanti jangan lupa subscribe channel kakcik ya.. baru berjinak2 ni..

👉🏼 https://www.youtube.com/channel/UCdgVbjDqPtDDAHTuAqP5YUQ

Semoga kakcik dan kawan-kawan semua berjaya dalam bisness. Pada yang belum berbisness, meh hubungi kakcik untuk sama-sama berjuang baiki ekonomi keluarga ya.

+60126568548 - kakcik @ klik aje link ni www.wasap.my/60126568548

#jombangkit #tsunami2018 #tsunamishaklee #G21 #ratuG7

Cara Tambah Income Keluarga Dengan Produk Shaklee

Assalamualaikum semua. Sudah breakfast? Kakcik dah minum ESP bersama Collagen dah pagi-pagi tadi. Sebelum keluar rumah tadi kakcik siap-siap telan VIVIX dan CoQTroll dan suplemen yang lain nanti telan lepas makan pula. Nak tahu tak cara tambah income keluarga dengan produk Shaklee?



Tahu tak anda  yang Shaklee adalah Syarikat suplemen yang pertama dan kekal sehingga ke hari ini. Syarikat ini ditubuhkan pada 1915 dah kira-kira 103tahun dah ada di dunia. Shaklee masuk ke Malaysia pun dah 61tahun 😱 lamanya.

Produk shaklee yang di bawa masuk ke Malaysia memang telah disahkan halal oleh Islamic Services of America (ISA), badan yang diiktiraf oleh Jabatan Kemajuan Malaysia (JAKIM). So, memang Shaklee sangat menitik beratkan sensitiviti sesebuah negara untuk pastikan produk yang masuk sesuai dan berkualiti.

Produk shaklee 100% terjamin selamat digunakan tanpa ada bahan pewarna, perisa tiruan atau bahan terlarang. Setiap ramuan yang digunakan adalah asli semulajadi.

Produk ini jugak dijamin tahap keberkesanan yang efektif. Kajian bukan calang-calang orang yang dipilih hanya saintis yang professional sahaja tau. Dan shaklee juga merupakan syarikat pertama di dunia yang diiktiraf sebagai Climate Neutral™. ❤️

Hah, sebab tu kakcik berulang-ulang suruh anda di luar sana pilih suplemen yang benar-benar selamat, berkesan dan mesra alam ni sebagai suplemen harian anda. Lagipun anda bukan setakat makan saja-saja, korang boleh jugak buat bisness dengan shaklee. Sambil amik suplemen untuk sihat sambil jana income keluarga. Tahun 2018 ni semua bertungkus lumus untuk sihat dan kekal cergas bekerja sebab nak ekonomi keluarga stabil.

Hah, inilah masanya dan cara tambah income keluarga. Sambil kita rasa benefits sambil kita shares supaya ramai kawan-kawan, saudara mara Kita cuba dan tidak terjerumus dengan suplemen yang bukan-bukan tu. Tak mahula dan tak best pula jika  nak sihat sorang-sorang kan? Cepat anda mula, cepala anda selamatkan mereka yang tersayang dari terjerumus dengan produk timbang kilo dan suplemen yang makin membahayakan kesihatan diri mereka. Jangan tunggu-tunggu lagi, dapatkan suplemen anda dan kongsikan dengan mereka yang kita sayang tu pilihan kita terbaik.

Jom join group kakcik, kami akan guide anda yang nak berbisness buat sampai berjaya. Yang penting anda tak mudah putus asa, tak banyak alasan, suka membaca dan sentiasa bersemangat untuk berjaya. 💪🏻💪🏻💪🏻

So, anda tunggu apa lagi hubungi kakcik sekarang ya di 0126568548 atau klik link 👇🏻

www.wasap.my/60126568548
www.wasap.my/60126568548


Wednesday, 21 February 2018

Shaklee Bukan Sahaja Beri Kesihatan Malah Kehebatan Diri Juga Terserlah.

Sepanjang Mengenali Shaklee lebih dari 4tahun banyak benda yang sudah kakcik dapat. Sama ada yang bernilai tinggi atau sekadar keperluan diri. Bukan hanya dari kesihatan malah mengenali shaklee buatkan kakcik kenal diri, kenal mana hala tuju kakcik. Shaklee Bukan Sahaja Beri Kesihatan Malah Kehebatan Diri Juga Terserlah.

Sebelum decide untuk berniaga, kakcik kenal shaklee untuk kesihatan diri kakcik yang teruk. Susah berjalan dari tapak kaki sampai belakang badan sakit dan lenguh berterusan. Selalu selsema, demam dan batuk. Kulit tiap2 hari makin teruk, kusam, jeragat, tona tak sekata dan macam-macam lagi.

Bila kenal dan kakcik sendiri dapat rasa benefit dari suplemen tu, terus kakcik decide utk sharing.  Rugi rasanya benda baik ni hanya kakcik yang dapat rasainua. Dan pengumpulan bonus dari shaklee ni alhamdulillah, kakcik dapat kurangkan list hutang. Almaklumla nak harta tapi cash tak ada so, hutangla ngan bank. Masa berhutang mudah aje tapi bila nak membayar adush sakit. Syukurla kakcik kenal shaklee dapatla kurangkan hutang yang berlonggok tu.

Kakcik lak suka shopping emas.. Dapatla belikan rantai, loket dan bukak akaun emas buat diri dan anak-anak. Melabur untuk masa depan. Kalau sekadar harapkan gaji kerja sekarang tak tahula nasib anak-anak akan datang. Kakcik sentiasa fikir yang kakcik kena keluar dari kepompong atau zone selesa ini demi anak-anak.

Dari segi kesihatan, dan keperluan banyak sangat shaklee membantu kakcik dan keluarga. Semua tidak ternilai..

Jika anda perlukan suplemen dan ingin mulakan bisness tapi masih mencari bisness terbaik pilihla shaklee.. Patuh syariah dan produk yang dikeluarkan selamat untuk semua. Percayalah Shaklee bukan sahaja beri kesihatan malah kehebatan diri anda pasti akan terserlah.

Jangan lupa hubungi kakcik ya..
0126568548
0126568548

#tsunamishaklee #tsunami2018 #G21 #ratuG7
#shakleeshahalam

Monday, 12 February 2018

Perancangan Memulakan Bisness di Tahun Baru dan Cycle Baru yang Pasti Menggemparkan.

Alhamdulillah kita sekarang sudah berada di hari ini 1/1/2018 meninggalkan 1001 kenangan di tahun 2017. Ada yang manis ada yang pahit, ada sedih ada yang gembira. Apa sahaja kenangan tu, inshaa Allah dapat mematangkan kita. Perancangan Memulakan Bisness di Tahun Baru dan Cycle Baru yang Pasti Menggemparkan.



Pengurusan masa yang terbaik dengan anak-anak yang akan bersekolah sangat penting. Siapkan semua dimalam hari dan perjalanan untuk hantar anak lebih lancar. Lagipun kakcik menyusu si baby ni, tak leh lengah-lengah nanti semua kelam kabut.

Di awal tahun sudah ada perancangan dalam kerja hakiki kakcik yang perlukan kakcik lebih komited dan semestinya kerja part-time memerlukan kakcik lebih fokus. Menghantar suplemen pada customer, membeli suplemen, menambah ilmu nutrisi, membuat post di FB, instagram dan buat entry dalam blog www.mazmohd.blogspot.my

Semua itu perlu detail perancangan supaya tahun ini lebih hebat dari tahun akan datang. Lebih besar bonus dan lebih ramai kakcik bantu untuk hidup lebih sihat dan gembira.

Bila uruskan masa dengan sebaiknya inshaa Allah semua urusan akan berjalan lancar. Ada yang ingin menambah pendapatan di tahun baru yang lebih mencabar ini? Kuat semangat, rajin, tak mudah putus asa? Boleh wassap kakcik ya.

www.wasap.my/60126568549

Kita akan berjaya jika kita berusaha. Let's do it together.. Cantik, Sihat dan hebat dengan Shaklee

#tsunamishaklee
#G21
#tsunamiG7
#makanaktigaterusberjuang