Saturday, 10 June 2017

Takut Buka Buku Pink, Buku Rekod Kesihatan Ibu Mengandung Kerana Masalah GDM?

Gembira bila dapat tahu yang kakcik dah hamil. Tapi almaklumla dah anak ke-3 ni jadi  ada malas nak buat buku pink atau buku rekod kesihatan ibu mengandung tu awal-awal. Tapi bila kakcik buat buku tu pada usia 16 minggu, segalanya berubah. Berat kakcik dah masuk ‘overweight’ alamak. Macam biasa procedure klinik akan minta kakcik buat test MGTT atau kita lebih kenal dengan minum air gula yang mengerikan tu. Sebab tu jugala ramai para ibu hamil yang takut buka buku pink, buku rekod kesihatan ibu mengandung kerana masalah GDM ni.

Takut Buka Buku Pink, Buku Rekod Kesihatan Ibu Mengandung Kerana Masalah GDM?
Buku-Pink-Rekod-Kesihatan-Ibu

Walaupun ngeri kakcik buat juga tak ada tipu-tipu ya. Last makan sebelum pukul 10 malam dan esoknya pergi ke klinik untuk minum air gula. Jika result ok, kita tak akan dihubungi tapi kalu result menunjukkan yang kita ada masalah, pihak klinik akan hubungi kita untuk melakukan BSP (4kali cucuk amik darah tu). Itulah yang terjadi pada kakcik. Pagi minum air gula, petang tu dah dapat panggilan untuk buat BSP secepatnya. Risau sungguhla kakcik, sebab tak pernah alami masalah seperti ini sepanjang hamilkan kakak Ain dan adik Auni.

Result-MGTT

1st test BSP result kakcik rasa sangat teruk. Yes memang tepat bila jumpa doctor esoknya menjangkakan yang kakcik ada GDM. Gelap gulita harapan hati ni tau. Macam-macam yang duk fikir. Doctor beri peluang lagi untuk test BSP dan minta kakcik hadiri kelas pemakanan bagi ibu-ibu yang ada masalah GDM ni. 2nd test pun result tidak menyebelahi kakcik walau kakcik rasa dah kawal cara makan dan pengambilan gula. Sebelum doctor decide untuk beri kakcik appointment untuk suntikan insulin, doctor beri satu lagi peluang untuk kakcik test BSP.

Kali ni kakcik siap list lagi apa yang kakcik makan, minum air kosong berapa liter, berapa kali kakcik makan. Totally kakcik ubah habit pemakanan kakcik, dari suka makan fastfood, minum air ais, minum kafein, minum minuman dalam tin kepada makan nasi putih dalam potion yang sedikit, banyakkan sayur hijau, makan ikan atau ayam yang dimasak secara bakar atau stim. Konsisten amik suplemen set hamil Shaklee untuk beri nutrisi yang lebih lengkap pada badan dan bayi dalam kandungan ni. Kakcik jugak dah selesa makan sayur mentah dengan kuantiti yang luar biasa.

Takut Buka Buku Pink, Buku Rekod Kesihatan Ibu Mengandung Kerana Masalah GDM?
Result-BSP

Test BSP yang 3rd, setiap reading menunjukkan yang kakcik tiada masalah dah. Syukur sangat pada Allah sebab ‘tegur’ kakcik awal-awal pasal GDM ni. Takutla sebab kakak dan adik ipar jugak ada pengalaman seperti ni. Sekarang ni dah bulan puasa dan kakcik masih kena test BSP 2minggu sekali untuk pastikan kakcik benar-benar bebas dari masalah ini. Encik suamila insane yang tak pernah berhenti support kakcik, kawal setiap apa yang kakcik makan. Yerla kan nafsu ibu hamil ni kadang-kadang luar biasa semua kita nak. Lebih-lebih lagi bila balik kampong dan pergi jalan-jalan ke bazaar.

Takut Buka Buku Pink, Buku Rekod Kesihatan Ibu Mengandung Kerana Masalah GDM?
Makanan-setiap-hari


Kakcik harap sangat-sangat yang kakcik bebas dari GDM ni. Takut sebab ini akan beri kesan pada bayi yang kakcik kandung ni. Alhamdulillah sampai ke hari ini kakcik masih mampu berpuasa tanpa rasa penat dan lapar. Adik baby dalam perut pun pandai puasa hehehe. Ini mungkin masa sahur dan berbuka kakcik amik banyak sayur dan lauk berbanding nasi putih atau roti. Dan kakcik jugak bancuh ESP dengan campuran PD untuk beri kakcik dan baby rasa kenyang dan bertenaga sepanjang hari.


Sebenarnya mengandung bukan membenarkan kita makan berganda, tapi mengajar kita untuk pandai kawal portion makanan berkhasiat dan kekerapan pengambilan makanan. Yang paling penting jangan culas nak makan suplemen ibu hamil ya. Doakan ujian BSP kakcik cantik dan kakcik bebas GDM. Ibu yang masih sangkut GDM cuba cek balik betul tak kita follow apa yang pakar pemakanan bagitahu. Ikut setiap menu yang diberikan. Banyak kebaikannya bila kita kawal cara makan kita. Kakcik dan baby nak rehat sekejap. Nanti kakcik cuba share apa kesan GDM pada bayi dan ibu ya.

Wednesday, 1 March 2017

5 Tips Ibu Hamil Elak Dari Berlakunya Keguguran Yang Menakutkan.

Pasangan yang berkahwin memang mengimpikan sebuah keluarga yang sempurna. Keinginan untuk memiliki anak di awal perkahwinan adalah impian setiap pasangan kini. Ada pasangan yang di takdirkan Allah dengan rezeki cepat hamil (bunting pelamin) dan ada juga yang masih berusaha untuk mendapatkan zuriat. 

5 Tips Ibu Hamil Elak Dari Berlakunya Keguguran Yang Menakutkan.



Pasangan yang hamil bunting pelamin tanpa persediaan fizikal dan mental berisiko tinggi untuk mengalami masalah keguguran. Inilah yang paling menakutkan bagi para ibu hamil. Jadi, kakcik nak share tips ibu hamil elak dari berlakunya keguguran yang menakutkan itu.

5 Tips Ibu Hamil Elak Dari Berlakunya Keguguran Yang Menakutkan.

Tips Ibu Hamil menjaga kandungan dari berlaku keguguran.


1) Elakkan dari melakukan kerja yang berat kerana di awal kehamilan ibu mudah penat sehingga boleh menyebabkan pengsan. Ini berlaku kerana tekanan darah pada ibu hamil sangat rendah. Ibu hamil seharusnya mendapat istirehat yang cukup.

2) Ibu hamil sangat di larang  untuk mengambil ubat-ubatan ( tanpa pantauan doktor), merokok, mengambil kafein, meminum minuman beralkohol. Jika ibu tetap merokok ketika hamil, bayi berisiko lahir cacat. Selain itu pengambilan kafein tidak elok untuk penyerapan zat besi dalam darah.

3) Setiap ibu hamil mestilah menjaga pemakanannya dan pengambilan nutrisi yang baik untuk tubuh dan bayi yang di kandung. Ada sesetengah ibu yang diawal kehamilannya mengalami masalah alahan, mual,loya dan hilang selera makan. Jadi masa inilah si ibu harus mengambil berat pasal keperluan nutrisi ibu dan bayi untuk mengelakkan berlakunya keguguran.

4) Ibu hamil sangat ditekankan untuk mengawal emosi diri. Pada awal kehamilan emosi si ibu biasanya akan turun naik disebabkan perubahan hormon. Ingat ya ibu, emosi mampu membantutkan pertumbuhan bayi kita.  Jadi, dekatkan diri kita dengan Allah, sentiasa bergurau senda dengan suami dan pelbagaikan aktiviti supaya tidak terlayan emosi yang negatif tu.

5) Ketika kandungan masih muda, pasangan tidak digalakkan "bersama suami" terlalu kerap kerana boleh menyebabkan berlakunya keguguran. Seeloknya tunggula kandungan lebih matang atau mendapat nasihat doktor.

Sebenarnya banyak lagi tips yang perlu diamalkan untuk mengelak berlakunya keguguran ni. Jadi pasangan hamil perlu lebih membaca dan cuba mengikut kesesuaian diri. Awal-awal kehamilan anak pertama kakcik dulu pun sangat haru sebulan tak dapat pergi kerja.

Mujur mengandung anak ke-2 kakcik dah ready. Sebelum hamil lagi dah mula amik suplemen dan bila tau hamil terus consume set hamil shaklee. Walau ada loya, tapi masih boleh makan dan bekerja. Kulit makin cantik itu yang paling syok tau.

So, kepada bakal pengantin persiapkan diri dengan fizikal dan mental bukan hanya persiapkan diri untuk persedian masuk alam rumahtangga tapi persediaan diri untuk menerima zuriat di awal perkahwinan nanti. 

Jika perlukan suplemen untuk lengkapkan nutrisi sebagai persiapan diri menyambut orang baru bolehla hubungi kakcik.

+6012 6568 548
+6012 6568 548


Shaklee id: 1073481
FB : Kakcik Maz


Cod area: Shah Alam, Bukit Subang, Sungai Buloh, Paya Jaras, Damansara Damai, Subang Airport, Petaling Jaya, Sungai Way, Kelana Jaya


Tuesday, 21 February 2017

Pemilihan Produk Skincare Yang betul Mampu Menyelamatkan Kulit Wajah Anda.

Kawan-kawan kat luar ada yang gunakan produk kecantikan? Apa kriteria yang kawan-kawan pilih? Kakcik dulu masa zaman remaja tak pernah alert tentang kriteria produk kecantikan ni. Main hentam aja. Tapi alhamdulillah jenis muka kakcik tak berjerawat, best la balun apa2 saje. Pemilihan Produk Skincare Yang betul Mampu Menyelamatkan Kulit Wajah Anda.

Pemilihan Produk Skincare Yang betul Mampu Menyelamatkan Kulit Wajah Anda.
Pilih Skincare Yang Terbaik

Tapi selepas bertukar pelbagai produk kecantikan, kakcik mula banyak pantang larang, tak boleh terlalu terdedah bawah panas, kulit jadi pijar, tak boleh sebarang pakai bedak atau krim tonyoh kat muka nanti berminyak dan tak selesa. Dan selepas bersalin anak pertama jeragat makin banyakkkk.. arghhh.

Bila rasa kulit muka makin tak selesa, terus stop dan tak guna apa-apa produk kecantikan pun. Takut makin teruk. Bukan tak cuba tapi rasa kulit macam makin teruk.


Pemilihan Produk Skincare Yang betul Mampu Menyelamatkan Kulit Wajah Anda.
Cleanser Nutriwhite

Melihat bestnya mereka yang pakai produk kecantikan nutriwhite, terdetik hati nak cuba. Permulaan, kakcik cuma cuba guna Gentle Deep Foaming Cleanser wow! Kulit tak pijar, tak berminyak, takde masalah dah bila berpanas ke atau pakai apa-pa bedak/krim muka.

Yang bestkan, penggunaan produk kecantikan nutriwhite ni memberi kulit lebih berseri semulajadi. Takda nak menggelupas, tak ada nak cerah pucat tiba-tiba. Hahaha.. Yang penting bebas bahan kimia yang berbahaya.

Pemilihan Produk Skincare Yang betul Mampu Menyelamatkan Kulit Wajah Anda.
Kulit Rosak dan Berjeragat

Kawan-kawan, kakcik bukan nak takutkan, tapi bila produk tu buat kulit kita cerah mengejut, pijar bila panas, nampak tegang kesakitan, naik jerawat teruk jika berhenti gunakannya, nasihat kakcik baikla berhenti dari sekarang. Jangan sampai merosakkan kulit kita lebih teruk lagi tau.

Kakcik kalut balik kampung semalam sampai lupa nak bawak balik pencuci muka kakcik ni.. Tak apa la balik esok-esok kita sental balik.. Yang penting kulit kakcik tetap sihat walau tertinggal produk kecantikan kakcik tu.

Kawan-kawan yang nak cuba dapatkan produk kecantikan #nutriwhite hubungi kak cik ya sekarang tau.

Whatsapp kakcik --> +6012 6568 548

It starts with you!

012 656 8548
012 656 8548

#pengedarshakleeshahalam
#tsunamishaklee
#tsunamiG7
#9gemilang
#shakleeeffect
#liveamazing
#emeraldswift
#projekjanaincome
#greatsid
#ShakleeShahAlam


Friday, 17 February 2017

Cara detoks yang betul mampu memberi berat badan yang di impikan.

Bila berat kita sudah sampai 100kg ke atas tak kira pompuan atau lelaki akan berlaku satu perasaan yg mengatakan "berat kita memang tak leh turun dah" kan? Cara detoks yang betul mampu memberi berat badan yang di impikan.


Cara detoks yang betul mampu memberi berat badan yang di impikan.
Berat idaman

Tapi tidak pada ebby, beliau berjaya turunkan berat walaupun awal bulan jan2016 beratnya 100kg tapi akhir bulan mac 2016 beratnya sudah 80KG! Apa yang beliau lakukan?


Cara detoks yang betul mampu memberi berat badan yang di impikan.
Ebby berjaya dengan detox parasit

Detoks parasit! Kawal makanan, banyakkan air, kurangkan gula, bersenam dan amik set detox shaklee yang awesome.. 


VIVIX
NUTRIFERON
ALFALFA
GARLIC COMPLEX
DTX COMPLEX
HERBLAX

Set atas ni la yg ebby konsume sepanjang detox beliau. Dan sekarang setiap bulan ebby akan buat detok parasit ni untuk dapatkan berat idaman 60kg tau.

Berat turun, wajah makin awet muda, bisness makin maju, kesihatan makin upgrade, keluarga lebih bahagia, tu nak cari baju pun senang dari size 8L boleh pakai L sahaja!

Berita baik bagi mereka yang nak dapatkan set detox ni kerana bakal mendapat,

Free members (RM79)
Free postage
Dapat CASH BONUS.
Dapat beli set2 / produk shaklee dengan harga ahli.. Jimat!

Nak tunggu apa lagi, sihat dapat, kurus dapat, cantik dapat, duit pun dapat!

Whatsapp +6012 656 8548
Whatsapp +6012 656 8548

#tsunamishaklee
#shakleeeffect
#liveamazing
#9gemilang
#tsunamiG7
#ShakleeShahAlam

Thursday, 16 February 2017

Mencari produk semulajadi untuk kekal cantik luaran dan dalaman supaya kekal muda, cantik dan berseri.

Bila tengok mana-mana iklan yg berkaitan kecantikan, wow bukan main hebat lagi respond diorang. Dari sini dah tahukan yang rakyat Malaysia pentingkan kecantikan. Mencari produk semulajadi untuk kekal cantik luaran dan dalaman supaya kekal muda, cantik dan berseri.


Mencari produk semulajadi untuk kekal cantik luaran dan dalaman supaya kekal muda, cantik dan berseri.
Kecantikan Semulajadi luaran dalaman

Kecantikan banyak jenis, ada yang cantik semulajadi, cantik dari dalam dan ada yang cantik luaran. Ramai yang kini sudah pandai cari info untuk kekal cantik berseri walau tanpa apply apa2 makeup pun.

Shaklee menyediakan produk yang membantu kita cantik dari dalam sehingga ke luar. Boleh pergi ke mana2 tanpa apply makeup pun. Berseri walaupun usia dah 50-an. Hah, apa rahsia ni??

Antara penjagaan dalaman yang membantu kita kekal cantik, sihat dan brseri adalah:

Mencari produk semulajadi untuk kekal cantik luaran dan dalaman supaya kekal muda, cantik dan berseri.
Penjagaan Luaran dan Dalaman Secara Semulajadi



  1. VIVIX - Memelihara sel sehingga peringkat DNA. Memanjangkan Telomeres yang melindungi sel dari radikal bebas yg merosakkan badan. Terkenal dengan antioksidan tinggi, anti aging, antikanser dan antibiotik terbaik ni.
  2. Collagen Powder - Bukan sahaja mencantikkan kulit wajah, malah melindungi sendi lutut tau. Dan sangat digalakkan pada mereka yang ingin kulit licin dari kesan2 parut jerawat tu.
  3. ESP - Sumber protien yang membantu menggantikan sel mati. Mengurangkan parut wajah, menggebukan kulit. Protien juga membntu dalam penghasilan kolagen.
  4. SR Vita-C - Menghasilkan kolagen dan mmbantu mengekalkan tona sekata, menghalang dri kulit jerawat dan memcerahkan kulit.

Mencari produk semulajadi untuk kekal cantik luaran dan dalaman supaya kekal muda, cantik dan berseri.
Set Asas Skincare Nutriwhite

Ehh ni semua yang kita amik untuk kesihatan dalaman. Bila sihat dalam, automatikla kita akan cantik. So, untuk menambahkan lagi kecantikan kita tu penggunaan Set Skincare Nutriwhite yang sangat-sangat awesome!

Wow.. Sesiapa yang dah cuba pasti takkan pandang set skincare lain. Percayalah, pelaburan yang sangat berbaloi.. Kakcik pun guna tau.. Beli bulan 3 tahun lepas sampai sekarang ni masih ada.

Produk shaklee bukan berkesan malah menjimatkan. Anda rasa sendiri kehebatannya. Jadilah pengguna yang lebih bijak!

Hubungi kakcik untuk dapatkan Set kekal Cantik Jelita ni hari ini juga ya.

Whatsapp : +6012 6568 548
Call : +6012 6568 548
Email : mazmohd1551@gmail.com

#tsunamishaklee #9gemilang #liveamzing #tsunamiG7 #shakleeshahalam

Wednesday, 15 February 2017

Atasi masalah tekanan kerja yang memenatkan dengan Suplemen hebat.

Setiap pekerjaan tu ada pelbagai tekanan. Kerja kakcik kat kilang ni sebagai juruteknik proses aje takdela kerja guna kudrat nak angkat berat ke nak repair mesin ke.

Cuma tekanan kerja tu datang berbeza-beza. Bila datang kerja yg banyak bertimbun, nak makan pun tak sempat. Tapi bila datang rilex, semua orang duk mengata kami ni rilex aje tak buat kerja. Kerja camni penat kepala aje.

Atasi masalah tekanan kerja yang memenatkan dengan Suplemen hebat.

Udah-udah ler merepek ya kakcik. Balik kepada cerita, dah hampir 9tahun kakcik bersama kilang ni macam-macam rasa dah ni. Penat, rilek, stress, marah, enjoy bila balik umoh mcm zombie.. Xlarat nak angkat kaki dah.. Nak baring aje penattttt... Itu dulula...

Skang ni, kakcik amik suplemen untuk kurangkan rasa penat tu. Yang paling asasla kakcik amik, malam Ostematrix. Segala lenguh badan alhamdulillah hilang. Badan pun bangun esoknya segar aje. Breakfast sebelom pergi kerja amikla ESP + Meal shake + Performance Drink shake-shake kasi gebu skit. Ni dapat kekalkan tenaga dari lemau aje di tempat kerja.

Lepas makan pagi/tengahari kakcik akan amik Bcomplex dan SR Vita C ni utk kawal tekanan dan beri tenaga lagi utk kakcik pastu nak cantikkan kulit dan protect dari sebarang penyakit. Duduk dalam aircond, mudahla berkongsi segala penyakit, so kakcik cuba protect diri.

Kalu ikutkan sebenar-benarnya sebelom 2 minggu ni kakcik amik banyak lagi, 

Vivix
Alfalfa
Lecithin
Herblax
Collagen powder
Garlic complex
Peppermint ginger plus
Vita E
Omega guard

Tapi terpaksa diberhentikan seketika untuk dapatkan "pengesahan". Hehehehe
Bila dah confirm nanti kita ubah suplemen lain yg lebih sesuai. Skang ni cuma encik hubby aje yg consume vivix ku itu.. Huhuhuhu

Kerja banyak-banyak kena punya badan yng sihat dan kuat. Baru kita enjoy setiap hri. Nak dapatkan suplemen premium?
Hubungi kakcik ya.

Whatsapp +6012 6568 548
Whatsapp +6012 6568 548

#Shakleeshahalam #tsunamishaklee #9gemilang #tsunamiG7

Thursday, 19 January 2017

3 Jenis Bisness Yang Menguntungkan dan Sentiasa Mendapat Sambutan

Melangkah ke Tahun 2017, menyaksikan pelbagai aktiviti kemajuan yang setanding dunia luar. Tetapi malangnya nilai ringgit semakin menurun yang menyebabkan ekonomi dalam sesebuah keluarga semakin tertekan. Ramai yang sedang mencari peluang untuk menjana income keluarga dan ramai juga yang mencuba peluang bisness yang menguntungkan pada masa kini.


3 Jenis Bisness Yang Menguntungkan dan Sentiasa Mendapat Sambutan
Ekonomi makin teruk!

Hari ini kakcik nak beri 3 sahaja contoh perniagaan yang berpotensi dalam memberi pulangan atau keuntungan yang tinggi. Tapi ini semua bergantung pada kecekalan hati dan kekuatan diri juga ya.

3 Jenis Bisness Yang Menguntungkan dan Sentiasa Mendapat sambutan.

1) Perniagaan Makanan dan Minuman

3 Jenis Bisness Yang Menguntungkan dan Sentiasa Mendapat Sambutan
Perniagaan Makanan & Minunan

  • perniagaan ni boleh dimulakan dimana-mana. Ada yang bisness makanan dari rumah, bukak gerai tepi jalan ada yang bukak restoran. 
  • perniagaan ini hanya perlu pelbagaikan menu yang menarik dan perlukan rasa yang sedap. Inshaa Allah pasti boleh maju.
  • tetapi perniagaan ni memang kerah kudratla sket. Penat yng berbaloi.. Kalau ada makanan lebih boleh sedekahkan. Tak adala membazir.


2) Perniagaan yang melibatkan kreativiti.

3 Jenis Bisness Yang Menguntungkan dan Sentiasa Mendapat Sambutan
Menjahit menguntungkan

  • perniagaan ni boleh dimajukan lgi, cuma perlukan kreativiti sahaja. Contoh penyelesaian dalam penggunaan plastik @ bagaimana untuk recycle semua tu.
  • jahitan. Ya kakcik akui jahitan ni cukup menguntungkan sebab tempahan akan ada setiap hari. Tapi kalu hari perayaan tak menang tanganla jawabnya.


3) Perniagaan online

3 Jenis Bisness Yang Menguntungkan dan Sentiasa Mendapat Sambutan
Perniagaan Online

  • dalam perniagaan online kena pandai pilih ya, permulaan modal yang murah, mestilah patuh syariah, produk halal dan ada lulusan KKM, tak perlu simpan stok yang banyak dan pastinya bisness yang sentiasa ada pemintaan.
  • Pilihan perniagaan online Shaklee adalah memenuhi ciri-ciri yang kita cari. Dimana-mana sahaja bisness jalan asalkan ada internet, telefon bimbit atau laptop.
  • Bila join dalam bisness shaklee, pasti akan ada leader yang bantu kita dalam memulakan bisness, kita akan ada mentor dan group yang support kita sehingga kita berjaya.


Kakcik dah pernah cuba bisness pemakanan. Kakcik ada jual puding karamel dan kek coklat dan bukak restoran bertemakan steamboat buffet. Tapi semua tu tak dapat kakcik fokus sebab memerlukan kudrat kakcik. So, kakcik cuba perniagaan atas talian dan alhamdulillah ia serasi dengan kakcik.

Siapa yang sekarang masih mencari-cari peluang perniagaan yang menguntungkan terus hubungi kakcik di +6012 6568 548
Cepat bertindak, untuk ekonomi yang lebih stabil.

Hubungi kakcik dengan segera ya.
+6012 6568 548
+6012 6568 548


Shaklee id: 1073481
FB : Kakcik Maz


Cod area: Shah Alam, Bukit Subang, Sungai Buloh, Paya Jaras, Damansara Damai, Subang Airport, Petaling Jaya, Sungai Way, Kelana Jaya

Sunday, 15 January 2017

Ada ke Produk Shaklee Untuk Lelaki Yang Membantu Mereka Tampil Lebih Sihat dan Bergaya?

Bila ada yang sebut pasal suplemen mesti ramai yang akan beri komen dan pendapat tapi kebanyakkan yang komen terdiri kaum wanita. Mana pergi warga abang sado kita? Ada ke suplemen khas untuk lelaki? Ada ke produk Shaklee untuk lelaki yang membantu mereka tampil lebih sihat bergaya.

Ada ke Produk Shaklee Untuk Lelaki Yang Membantu Mereka Tampil Lebih Sihat dan Bergaya?
Lelaki sihat tulang belakang keluarga


Mana nak cari suplemen shaklee untuk lelaki ni? Apa tujuannya? Kenapa lelaki juga perlukan suplemen, "abg dah kuat dan sado dah kot". Ini semua disebabkan gaya hidup dan persekitaran yang kian tercemar ni. Ramai sebenarnya suri-suri hati Encik Suami cuba dapatkan suplemen shaklee kerana mereka sayang dan bimbang jika berlaku sesuatu yang boleh melumpuhkan ekonomi keluarga.

Tipula kalu abg-abg sado kita ni tak bimbang tentang kesihatan badan cuma tak suka nak cuba dan rasa kurang macho bila diorang amik suplemen. Obes, perut buncit, tekanan kerja, rambut makin gugur, batuk-batuk berbulan, sering kena demam dan selsema. Anak lak ramai isteri tak kerja, kalu tak jaga kesihatan camne kehidupan anak-anak nanti? Produk shaklee untuk lelaki yang pentingkan masa depan yang sihat.

Ada ke Produk Shaklee Untuk Lelaki Yang Membantu Mereka Tampil Lebih Sihat dan Bergaya?
Lelaki harapan keluarga


Vivix shaklee adalah yang terbaik bagi abg sado. Kerana vivix membaiki dan merawat sel-sel yang rosak akibat dari pencemaran udara, rokok, radiasi, dan radikal bebas. Sel yang sihat hidup lebih bahagia. Jom kenal vivix produk untuk lelaki macho dan bergaya.

Vivix Shaklee
Ada ke Produk Shaklee Untuk Lelaki Yang Membantu Mereka Tampil Lebih Sihat dan Bergaya?
Vivix Shaklee Untuk Lelaki

Vivix mengandungi adunan fitonutrien proprietari, yang memanfaatkan kuasa anggur muscadine yang jarang ditemui dan resveratrol menghasilkan ramuan yang 10x lebih efektif dari hanya resveratrol sahaja dalam melambatkan mekanisma utama penuaan selular.

Melawan penuaan pada tahap selular dan lebih dari itu.

Didalam kajian makmal, ramuan Vivix telah menunjukkan ia memberi impak kepada empat mekanisme utama penuaan pada tahap selular:


  1. Melindungi dan membaiki sellular DNA
  2. Memberi impak positif kepada pengawalan genetik
  3. Menggalakkan biogenesis (pembentukkan baru) mitochondria
  4. Melambatkan pembentukan protien AGE (Advanced Glycation End Products)


Malah vivix juga menolong membantu menjaga dan memelihara:

Ada ke Produk Shaklee Untuk Lelaki Yang Membantu Mereka Tampil Lebih Sihat dan Bergaya?
Kurus dengan shaklee

  • kesihatan jantung
  • Kesihatan otak
  • Kesihatan sistem imun
  • Kesihatan sendi
  • Perlindungan antioksidan
  • Peningkatan tenaga pada tahap selular
  • Kesihatan dan kesejahteraan


Vivix shaklee dihasilkan dari 4 ramuan utama iaitu:

Ada ke Produk Shaklee Untuk Lelaki Yang Membantu Mereka Tampil Lebih Sihat dan Bergaya?
4 Ramuan Rahsia Shaklee

1. Muscadine Grape 🍇

  • untuk memberi kesan antioksidan yang hebat
  • Menyokong fungsi sel, kecekapan dan prestasi keseluruhan

2. Polygonum Cuspidatum

  • Sumber yang kaya dengan resveratrol.
  • Terbukti melambatkan proses penuaan selular, menyokong pertahanan selular & membaiki DNA.

3. Purple Carrot 🥕
4. European ElderBerry

  • Dua gabungan unik untuk kandungan polifenol antosianin yang tinggi.
  • Antioksidan yang kuat.
  • Manfaat kesihatan yang banyak, menyokong kesihatan selular, menyekat tindak balas tekanan biologi.

Tengok sahaja ramuan utama VIVIX ni dah nampak kemachoan dan kehebatan vivix tu bila seorang lelaki konsisten mengamalkannya. Jangan tunggu lama-lama, diri kita makin hari makin banyak sel yang mati, diri kita makin hari makin lemah.

Dapatkan produk shaklee untuk lelaki yang pentingkan kesihatan terbaik dari kakcik ya.
+6012 6568 548
+6012 6568 548


Shaklee id: 1073481
FB : Kakcik Maz


Cod area: Shah Alam, Bukit Subang, Sungai Buloh, Paya Jaras, Damansara Damai, Subang Airport, Petaling Jaya, Sungai Way, Kelana Jaya

Thursday, 12 January 2017

Dapatkan Produk Kurus Terbaik Tak Mahu Diri Terus Menanggung Masalah Sakit Tumit dan Tapak Kaki

Masalah utama bila seseorang tu 'overweight' adalah sakit tumit dan tapak kaki. Nyilunya hanya tuhan sahaja yang tahu. Bangun dari tidur pagi terpaksa duduk bucu katil untuk bolehkan bangun dan berjalan ke bilik air. Parah lagi bila terbangun lambat dan kita nak cepat-cepat solat subuh, menitik air mata bila paksa jugak jalan. Masa ni nekad nak dapatkan produk kurus terbaik tak mahu dah sakit tumit dan tapak kaki ni.

Dapatkan Produk Kurus Terbaik Tak Mahu Diri Terus Menanggung Masalah Sakit Tumit dan Tapak Kaki
Elak Sakit Tumit dan Tapak Kaki - Produk Kurus Terbaik


Kenapa mereka yang 'overweight' mengalami sakit tapak kaki?

Ya, mereka yang mempunyai berat badan berlebihan @ 'overweight' antara punca berlakunya sakit tumit dan tapak kaki. Berat yang berlebihan akan memberi tekanan yang lebih kepada kaki dan berisiko berlakunya kecederaan kepada tisu tapak kaki. Tekanan yang berulang menyebabkan kesakitan pada tumit dan tapak kaki.

Produk kurus terbaik untuk mengurangkan sakit tumit dan tapak kaki ni.

Dapatkan Produk Kurus Terbaik Tak Mahu Diri Terus Menanggung Masalah Sakit Tumit dan Tapak Kaki
Produk Kurus Terbaik


Vivix
  • Mengandungi resveratrol iaitu sejenis plolyphenol yang dipanggil phytoalexin, merupakan bahan yang dikeluarkan oleh tumbuhan sebagai pertahan tumbuhan kepada penyakit.
  • Anti-penuaan yang terbaik dan bgus meningkatkan tahap 'kolesterol baik' dan melindungi dari kerosakan arteri sekaligus menjaga kesihatan jantung
  • Resveratrol membantu dalam mengurangkan pengumpulan dan menjadi penghalang dalam penbentukan lemak. Ia bagus dalam membantu meningkatkan pengaliran darah yng membawa oksigen ke seluruh badan.
Omega Guard
  • Mempunyai asid lemak omega-3 yang Memang terkenal dalam pembakaran lemak dengan membantu badan bertindak balas dengan lebih baik terhadap hormon yg dipanggil leptin.
  • Leptin meningkatkan metabolisme dengan pengeluaran tiroid (yang mengawal metabolisme badan)
Lecithin
  • Merupakan pengemuksi lemak yang boleh memecah dan mencairkan lemak. Juga dapat membantu meningkatkan metabolisme dan pembakaran lemak dengan berkesan.
  • Ia juga membantu mencegah pembentukan lemak pada dinding hati dan memecahkan lemak dalam salur darah dan otak.
Alfalfa

  • Membekalkan nutrisi yang mana kebanyakkanya tidak terdapat di dalam buah-buahan mahupun sayuran.
  • Kaya dengan protin, asid amino, klorofil, serat, 15 zat galian, 10 vitamin, 8 enzim dan fitokimia.
  • Banyak khasiatnya. Salah satunya adalah menyingkirkan lemak dan kolesterol. Penggunaan jangka panjang alfalfa akan menghapuskan lemak, mengurangkan kolesterol, mencegah penyakit jantung, strok dan darah tinggi.
  • Hanya alfalfa mengandungi saponin, seperti span yang bertindak sebagai serat menyerap kolesterol.
Herb-Lax™
  • Menggalakkan tindakan pembersihan yang lembut dan sesuai digunakan oleh tubuh kita untuk jangka masa panjang.
  • Membantu merangsang usus untuk mempercepatkan pembersihan dan mengempiskan perut.

Bukan sahaja pengambilan produk kurus ni membantu mengurangkan sakit tumit dan tapak kaki yang melampau tu, malah penjagaan makanan dan pengambilan air kosong jugak dititik beratkan ya dalam proses nak kurus ni.

Jika mereka yang mempunyai berat badan berlebihan dan sakit tumit dan tapak kaki memang sesuai amik produk kurus ni. Inshaa Allah ikhtiar untuk sihat mudah-mudahan cepat berkesan.

Dapatkan produk kurus terbaik dari kakcik ya.
+6012 6568 548
+6012 6568 548




Shaklee id: 1073481
FB : Kakcik Maz


Cod area: Shah Alam, Bukit Subang, Sungai Buloh, Paya Jaras, Damansara Damai, Subang Airport, Petaling Jaya, Sungai Way, Kelana Jaya

Tuesday, 10 January 2017

Mencari Produk Untuk Kulit Berminyak Menghalang dari Makeup Bercapuk

Pernah tak bila kita pakai makeup, bedak jadi bercapuk, teruk lak tu. Bukan tu sahaja make-up pun jadi nampak pelik aje. Bila nak pergi kenduri adush rasa down, tak yakin. Perasaan ada sahaja mata yang pandang pelik. Dalam otak ni duk fikir "Teruk sangat ke kulit berminyak aku ni?"

Mencari Produk Untuk Kulit Berminyak Menghalang dari Makeup Bercapuk
Kulit Berminyak


Dalam keghairahan mencari produk untuk kulit berminyak tu, kita kena tau juga apa sebab kulit kita berminyak camtu.
Antara faktor yang boleh mengundang penghasilan minyak yang banyak adalah :-
  1. Pemakanan - pengambilan makanan berminyak, berlemak dan kacang juga menyebabkan kulit kita beminyak teruk.
  2. Hormon - ketidakstabilan hormon menyebabkan pengeluaran minyak berlebihan pada wajah. Biasanya golongan adik remaja yang sering mengalami masalah hormon yang tidak menentu.
  3. Cuaca dan persekitaran - cuaca yang panas jugak membuatkan kita mudah berpeluh. Penghasilan minyak pada wajah makin teruk juga tambahan sinar ultra ungu yang merbahaya menyebabkan struktur kulit kita rosak.
  4. Kosmetik - memakai kosmetik terlalu lama dari pagi sampai ke petang atau kadang-kadang sampai ke malam pun penyebab kulit berminyak.

Bila kulit kita berminyak ni banyaklah masalah kulit akan berlaku.
  • Kulit mudah naik jerawat sebab minyak akan mengumpulkan debu-debu sehingga menutupi liang-liang muka dan menyebabkan jerawat berlaku. 
  • Bila naik jerawat ni kulit pun akan kelihatan kusam. Semakin lama makin teruk.
  • Tona kulit menjadi tak sekata. Nak tutup ngan makeup pun tak dapat sebab make up tak boleh kekal lama.
Habis tu ada ke produk untuk kulit berminyak ni? Tak tertanggung dah rasa down dan rendah diri sebab kulit berminyak teruk ni. Jom tengok apa yang shaklee ada untuk selesaikan masalah kita ni.

Mencari Produk Untuk Kulit Berminyak Menghalang dari Makeup Bercapuk
Produk shaklee untuk kulit berminyak


1. VIVIX Shaklee
  • Mengandungi resveratrol yang diekstrak dari kulit anggur muscadine yang hebat dan di gabungkan dengan 3 bahan utama yang sukar dijumpai didunia purple carrot, Elderberry  Eropah dan Polyganum Cuspidatum.
  • Hasil gabungan 4bahan utama ni memberi kesan antioksidan yng tinggi, dan anti penuaan sellular.
  • Membaiki dan melindungi sel dari peringkat DNA.
2. ENERGIZING SOY PROTIEN (ESP)
  • Membantu menggantikan sel-sel mati kepada sel-sel baru.
  • Jika kulit kita cukup protien yang diperlukan, kulit akan sihat dan segar.
  • Mengurangkan lebihan minyak dan membuatkan kulit lebih sekata.
3. GLA COMPLEX
  • Membentuk prostaglandin untuk mengawal selia hormon lelaki dan wanita, memperbaiki simptom PMS seperti kesakitan, mood swing, retensi air dan sakit payudara
  • Memberi tone pada kulit 
  • Mengurangkan inflamasi kulit.
4. B COMPLEX
  • Membantu mengawal minyak pada kulit dan b complex juga merupakan vitamin anti stress bagi yang mengalami masalah hormon.


Bagi mereka yang mempunyai masalah kulit berminyak yang teruk, nak elak dari pakai bedak bercapuk, makeup macam badut, comot hah kombinasi-kombinasi vitamin shaklee akan merialisasikan harapan/impian kita ni.

Hubungi kakcik untuk konsultansi dan info lanjut +6012 6568 548




Shaklee id: 1073481
FB : Kakcik Maz


Cod area: Shah Alam, Bukit Subang, Sungai Buloh, Paya Jaras, Damansara Damai, Subang Airport, Petaling Jaya, Sungai Way, Kelana Jaya


Sunday, 8 January 2017

Kombinasi Vitamin Untuk Kulit Cantik Berseri, Putih dan Gebu Terbaik dari Shaklee.

Ramai rupanya yang masih mencari-cari vitamin untuk kulit cantik, putih dan gebu ni. Siapa tak nak cantik, lebih-lebih lagi mereka yang sangat pentingkan kecantikan. Tak kiralah mereka sudah beranak dua atau mereka yang bekerjaya atau mereka yang masih single kan.

Kombinasi Vitamin Untuk Kulit Cantik Berseri, Putih dan Gebu Terbaik dari Shaklee.
Kulit cantik walau beranak dua


Kenapa penting sangat kecantikan ni?

Mestilah penting kulit cantik ni tau. Bagi mereka yang dah beranak dua, mereka akan rasa satu perasaan bimbang jika mereka bukan menjadi perhatian Encik Suami disebab kulit semakin kusam dan tidak menarik lagi. Mereka yang bekerjaya pula, kecantikan akan buat diri lebih yakin untuk maju dalam kerjaya dan pastinya mereka yang single pentingkan kecantikan, untuk mendapat pilihan hati yang diidamkan.

Kombinasi Vitamin Untuk Kulit Cantik Berseri, Putih dan Gebu Terbaik dari Shaklee.
Kulit Cantik walau bekerjaya


Jom kita usha kombinasi Vitamin untuk kulit cantik yang jadi rebutan ramai ni.

1. VIVIX SHAKLEE

Kombinasi Vitamin Untuk Kulit Cantik Berseri, Putih dan Gebu Terbaik dari Shaklee.
Vivix untuk kulit cantik

  • Melambatkan penuaan pada tahap selular level. Melindungi dan memperbaiki sellular DNA
  • Kaya dengan polifenol
  • Mengandungi khasiat anti-oksidan dan sel anti-penuaan semulajadi.
  • 10x lebih kuat dari resveratrol (kandungan unik dalam anggur "muscadine") untuk melambatkan pembentukan protin AGE.

2. SHAKLEE COLLAGEN POWDER (SCP)

Kombinasi Vitamin Untuk Kulit Cantik Berseri, Putih dan Gebu Terbaik dari Shaklee.
Shaklee Collagen Powder - kulit cantik

  • Mampu membantu kulit mengekalkan elastisiti semulajadi dan meperlahankan kehadiran kedut-kedut
  • Kolagen Shaklee adalah sangat rendah dalam berat molekular, sekitar 1000 Dalton (berat molekular kolagen disukat dalam dalton) amat mudah diserap oleh tubuh dan membantu meningkatkan sintesis kolagen pada lapisan dermis dengan berkesan.

3. ENERGIZING SOY PROTEIN (ESP)

Kombinasi Vitamin Untuk Kulit Cantik Berseri, Putih dan Gebu Terbaik dari Shaklee.
ESP untuk kulit cantik

  • Asid amino penting untuk membina otot, kuku, darah, organ, kulit dan lain-lain. Pemgambilan yang kerap kunci kepada awet muda.
  • Merangsng semula pembentukan kulit dan otot, mengurangkan kedutan, agen penuaan, mengembalikan radian kulit dan kepejalan otot, percepatkan sembuhan luka dan mengurangkan kesan parut.

4. VITA-E COMPLEX

Kombinasi Vitamin Untuk Kulit Cantik Berseri, Putih dan Gebu Terbaik dari Shaklee.
Vita-E untuk kulit cantik

  • 1 kapsul vitamin E sehari membantu melambatkan penuaan, mengurangkan kedut, garis halus, parut, akne, dan bintik penuaan.
  • Ia mampu memulihkan tekstur kulit dan ton muka, dada dan otot peha
  • Pengambilan lebih dari 1,200IU sehari untuk antioksidan yang kuat dan berkesan untuk melawan kanser, mengukuhkan sistem imun, menghalang @ melambatkan pertumbuhan tumor, mengurangkan kerosakan akibat radikal bebas.
  • Ia juga memperbaiki masalah oksidasi-katarak dan masalah penglihatan.

5. SUSTAINED RELEASE VITA C (500mg)

Kombinasi Vitamin Untuk Kulit Cantik Berseri, Putih dan Gebu Terbaik dari Shaklee.
SR Vita-C untuk kulit cantik

  • Setiap tablet vitamin C mengandungi 7.5 hidangan sebiji buah termasuk kulitnya (500mg) dan pembebasan 1.5 vitamin C buah tersebut ke dalam tubuh kita setiap jam.
  • Merangsang pembentukan kolagen. Oleh itu ia mampu mmpertingkatkan kedut dan menghalang otot menjadi lembik
  • Dengan pengambilan vitamin C setiap hari untuk kulit yang lebih cerah, melambatkan penuaan, dan menyekat pembentukan pigmen. Pigmen adalah penyebab utama kejadian jeragat.

6. GLA COMPLEX

Kombinasi Vitamin Untuk Kulit Cantik Berseri, Putih dan Gebu Terbaik dari Shaklee.
GLA Complex untuk kulit cantik

  • Setiap kapsul mengandungi lebih 300mg GLA yang mana ianya adalah sumber terbaik omega-6. Ianya di gabungkan dengan minyak sunflower dan vitamin E untuk meningkatkan keberkesanan dan kestabilannya.
  • Kesegaran dan keberkesanannya terpelihara oleh ShakleeGuard, anti-oksidan semulajadi yang dipatenkan.
  • Ianya mengurangkan inflamasi kulit, eczema, alergi, kegatalan, kulit kering, memperbaiki bintik penuaan, tinea, kurap dan etc

Wah, hebat-hebat gabungan vitamin untuk kulit cantik berseri, putih dan gebu ni. Memang vitamin shaklee terbukti membuatkan kita lebih sihat dan awet muda tau. Tapi kenala konsisten. Bila sel dalaman sihat dan muda, luaran pun terserlahla kecantikan tu. Produk shaklee jugak ada penjagaan luaran tau, boleh la rujuk kat sini



Jadi bila kita berusaha untuk lebih cantik mesti seirng dengan kesihatan tubuh badan kita. Cari barangan yang bebas bahan kimia berbahaya dan mestilah yg semulajadi ya. Jom pilih shaklee. Hubungi saya untuk dapatkan vitamin untuk kulit cantik anda.



"Mencegah Lebih Baik Dari Merubati"

~ mazffalainey ~
012-6568548
012-6568548
Shaklee id: 1073481
FB : Kakcik Maz


Cod area: Shah Alam, Bukit Subang, Sungai Buloh, Paya Jaras, Damansara Damai, Subang Airport, Petaling Jaya, Sungai Way, Kelana Jaya