Sunday, 25 September 2016

Pengalaman Bersalin : Jahitan Terbuka ketika Berulang-alik Ke Hospital untuk Susukan anak

Pengalaman bersalin setiap anak berbeza-beza. Ada yang bersalin secara normal tapi koyakan yang serius, ada pula yang normal dan tiada koyakan dan ada juga yang bersalin  melalui pembedahan.

Pengalaman Bersalin : Jahitan Terbuka ketika Berulang-alik Ke Hospital untuk Susukan anak
Pengalaman bersalin berbeza-beza

Pengalaman saya masa anak pertama rasa sakit yang amat sangat. 2 hari tahan sakit di hospital Hulu Terengganu akhirnya keluar jugak 3.43kg. Anak kedua pula di paksa keluar (induce) sebab terlepas due.. Ni di Hospital Kuala Terengganu.. Alhamdulillah baby keluar normal 3.70kg. Sakit bersalin sekejap aje, tapi episod ngeri bila tiba masa kena jahit. Katanya koyakkan teruk sampai 3jam terkangkang kena jahit.

Pengalaman Bersalin : Jahitan Terbuka ketika Berulang-alik Kehospital untuk Susukan anak
Anak-anak ibu


Sebut pasal jahitan ni, ada satu testimoni seorang ibu (Puan Ainul) yang terpaksa berulang alik dari rumah ke hospital DEMC kerana baby demam panas dan kuning tinggi ditahan di NICU. Akibat dari terlalu banyak bergerak jahitan dibahagian bawahnya yang masih belum sembuh mengalami sakit yang amat sangat. Jahitannya terbuka ke?

Pengalaman Bersalin : Jahitan Terbuka ketika Berulang-alik Kehospital untuk Susukan anak
Berpantang dengan VIVIX


Puan Ainul akan berulang alik dari rumah ke hospital 2-3 kali sehari selama 5hari untuk beri susu kat anak. Kesakitan dari jahitan yang banyak itu sehinggakan puan ainul menangis untuk duduk dan berjalan.

Percubaan Vivix untuk sembuh dengan Cepat.

Pengalaman Bersalin : Jahitan Terbuka ketika Berulang-alik Kehospital untuk Susukan anak
Vivix Terbaik

Akhirnya Puan Ainul nekad untuk cuba VIVIX shaklee. 3 hari beliau konsisten makan setiap hari, akhirnya sakit untuk berjalan dan duduk dah tak ada. Tak ada rasa pedih pun. Malah puan Ainul dah boleh pakai seluar.

"Dulu rasa vivix tu mahal sangat, tapi bila dah sakit tak nampak dah semua tu mahal, yang penting sakit hilang"

Bonus dari pengambilan Vivix untuk Sembuh Luka Jahitan.

  • Susu badan sangat meriah. Boleh buat stok yang banyak.

  • Darah nifas keluar berketul-ketul. Bidan cakap darah berketul tu bagus bila keluar sebab kalu tak keluar boleh membawa kepada kanser pula.

  • Badan bertenaga, tak lemau dan muka pun tak pucat sebab perjalanan darah dah lancar.

Jom kita tengok video ini.. Pasti ibu-ibu semua kagum..



Vivix adalah pilihan terbaik buat seorang ibu yang bersalin secara pembedahan atau normal untuk cepat sihat dan luka cepat sembuh. 

Ingat satu ni tau..
"Changing Brands Can Change Your Life!"

It starts with you.




~ mazffalainey mohd ~
012-6568548
012-6568548
Shaklee id: 1073481
FB : Kakcik Maz


Cod area: Shah Alam, Bukit Subang, Sungai Buloh, Paya Jaras, Damansara Damai, Subang Airport, Petaling Jaya, Sungai Way, Kelana Jaya


Friday, 16 September 2016

ESP Terbaik Buat Mereka Yang Sukar Minum Susu dan Kekalkan protien dalam badan.

Ramai ibu-ibu muda yang sukar untuk mengambil susu setiap hari. Sama macam saya, tapi selepas kenal esp ( Energetic Soy Protien) semuanya jadi mudah.
Esp.. Uish mula2 nak minum macam2 laa alasan yang diberi... Kalau tak kerana mengandung anak ke-2 takdenya saya nak telan tu..

ESP Terbaik Buat Mereka Yang Sukar Minum Susu dan Kekalkan protien dalam badan.
ESP Terbaik


Sebenarnya saya memang dari kecik tak gemar susu, pendek kata apa saja yg berunsur susu atau berwarna putih susu memang saya tolak tepi..

Tapi, episod mengandung anak pertama yg merosakkan perut saya dengan teruk buat saya kentalkan hati minum jugak esp tu. Takut perut makin sakit n makin banyak pecahan tu..
Nyilu tau kalau tersentuh.  Kena kain pom boleh buat air mata menitik..

ESP Terbaik Buat Mereka Yang Sukar Minum Susu dan Kekalkan protien dalam badan.
ESP Terbaik


Miracle bile saya konsisten ambil ESP, banyak benda yang saya takut terjadi tak terjadi.. Hehehe.. Mengandung setiap anak tu berbezakan..alhamdulillah kulit perut tak ada rekahan baru, warna kulit pom cerah sket dari dulu.. Pastu parut kat perut makin pudar dan tak menyakitkan..

Saya konsume ESP dari mula hamil sampai sekarang ni..huhuhu sangat best.. Tip top la ESP ni..
Kulit adik masa lahir pinky.. Gebu.. Tapi kena duduk bawah lampu lama sangat kulit adik bertukar jadi gelap.. Hehehe dah keturunan kulit tak berapa nak cerah ye dop.. Tapi kegebuan tu tetap milik adik..

Saya sangat syorkan pada ibu-ibu yang baru hamil, tengah pantang, tengah menyusu tryla ESP.. Saya gerenti pasti semua akan berpuas hati.. Badan kita sihat, anak sihat tenaga EXTRA lagi boleh dapat.

Jom tengok antara testimoni pengguna shaklee.. Wow!!


Kesan ceasor hilang


Ibu Makin Hot dengan ESP


Tunggu apa lagi.. Jom borong ESP bulan ni.. Promo hebat ni..

Video ni la anak shaklee saya...

video


Ingat satu ni tau..
"Changing Brands Can Change Your Life!"

It starts with you.




~ mazffalainey mohd ~
012-6568548
012-6568548
Shaklee id: 1073481
FB : Kakcik Maz


Cod area: Shah Alam, Bukit Subang, Sungai Buloh, Paya Jaras, Damansara Damai, Subang Airport, Petaling Jaya, Sungai Way, Kelana Jaya

Masalah Kecantikan Kulit Wajah Bermula Dari Peringkat Dalaman.

Selamat pagi semua.. Ramai di kalangan kita terutama wanita yang sangat menitik beratkan masalah kecantikan wajah secara luaran sahaja. Kadang tu kita lupa yang masalah kecantikan ni sebenarnya bermula dari peringkat dalaman.

Pepagi ni saya ingin kongsikan dengan semua satu testimoni yang memang best masalah kecantikan kulit wajah. Kulitnya bermasalah, berjerawat teruk, kulit kusam, hitam, dan berjeragat. Sudah berhabis beribu ringgit merawat masalah ni. Bertahun-tahun menanggung masalah ni

Finally........... She come be more beautiful...

#alhamdulillah ditemukan dia dengan produk shaklee yang memang terbukti selamat, berkesan dan mesra alam ni.. Masalah kecantikan wajahnya diselesaikan dari peringkat dalaman.

Masalah Kecantikan Kulit Wajah Bermula Dari Peringkat Dalaman.
Testimoni Masalah Kulit Wajah


SR Vita-C, Alfalfa Complex dan Vita E adalah combinasi yang amat serasi untuk wanita bermasalah seperti saudari ini.

Antara kepentingan gabungan produk ini adalah :

💐 Mencantikkan kulit luar dan dalam,
💐 menghilangkan parut,
💐 memutihkan wajah,
💐 membuang segala toksin dalam badan yang mengganggu sistem badan,
💐 mengecutkan segala jerawat.
💐 membuatkan warna kulit sekata.
💐 mengurangkan penghasilan jeragat.
💐 membuatkan jerawat segan nak keluar
💐 melindungi kulit dari sinar uv yang berbahaya
💐 melindungi kulit dari radiasi
💐 meningkatkan kolagen dalam badan
💐 meningkatkan imun diri

Kalau diikutkan boleh list banyak lagi ni  tapi kita rasa cukup sekadar ni saja dulu. Mereka yang mengalami masalah kecantikan kulit ni cepat-cepat cari solusi yang terbaik. Pilihan produk shaklee sangat berbaloi.. Walaupun kesan bukan dalam masa 2-3 hari tapi bila dah rasa kesannya takkan ada lagi penyesalan.


Ingat satu ni tau..
"Changing Brands Can Change Your Life!"

It starts with you.


~ mazffalainey mohd ~
012-6568548
012-6568548
Shaklee id: 1073481
FB : Kakcik Maz


Cod area: Shah Alam, Bukit Subang, Sungai Buloh, Paya Jaras, Damansara Damai, Subang Airport, Petaling Jaya, Sungai Way, Kelana Jaya

Thursday, 15 September 2016

Pemilihan Produk yang Terbaik Menghalang Diri Kita Menanggung Seksa yang Lebih teruk dan Terlalu Lama.

Pemilihan produk kecantikan tak kira suplemen atau kosmetik jangan sampai memakan diri tau. Melihat wajah yang dulu cantik mulus sekarang tercela dek kerana barangan yang mengandungi bahan kimia berbahaya sangat menyeksakan. 

Pemilihan Produk yang Terbaik Menghalang Diri Kita Menanggung Seksa yang Lebih teruk dan Terlalu Lama.

Pemilihan sesuatu produk sangat penting untuk kebaikan diri dan keluarga kita. Pastikan produk yang dipilih melalukan kajian yang menyeluruh.

Ramai di kalangan kawan saya sendiri rasa diri mereka cukup sihat.. Terjaga setiap pemakanan mereka, keperluan nutrisi mereka dah lengkap dengan amalan pemakanan yang cukup 'sihat' bagi mereka.

Pemilihan Produk yang Terbaik Menghalang Diri Kita Menanggung Seksa yang Lebih teruk dan Terlalu Lama.
Professor setia dengan Shaklee


Ada jugak kawan saya masih memperlekehkan produk yang saya  post di FB, Instagram dan secara offline tu. Mereka bangga dengan produk lain yang mereka beli.. Mereka yakin dengan produk selain dari produk SHAKLEE walaupun saya tetap kata produk shaklee adalah "terbaik di dunia".

Berani saya claim produk saya promote ni terbaik di dunia? Sebab memang terbukti! 
Pelbagai kajian telah dibuat dalam menghasilkan produk shaklee yang kita makan tu adalah yang berkualiti, selamat, berkesan dan mesra alam tau. 

Land Mark Study
=============

Cuba kita tengok landmark study yang di lakukan oleh pihak ketiga yang memang tak ada kaitan dan kepentingan pun dalam shaklee. Rasa-rasa mana kategori kita sekarang? Kajian ni bukan dibuat dalam 4-5 tahun saje tau, kajian ni dibuat lebih dari 20tahun.

Pemilihan Produk yang Terbaik Menghalang Diri Kita Menanggung Seksa yang Lebih teruk dan Terlalu Lama.
Landmark Study

  • biru - mereka yang tak amik suplemen.
  • merah - mereka yang amik suplemen lain.
  • hijau - mereka yang amik suplemen SHAkLeE.


Nampak tak pada pareto atau graph tu? Penyakit yang kritikal yang terkenal dikalangan kita semua lebih tinggi pada mereka yang amik suplemen tapi bukan dari suplemen Shaklee dan tinggi juga pada mereka yang tidak mengambil apa-apa suplemen..

Itu buat saya susah hati.. Ramai kawan-kawan saya yang consume suplemen selain shaklee dan ada juga kawan-kawan dan keluarga yang langsung tidak ambil suplemen dalam kehidupan mereka.

Adush... Telan shaklee banyak-banyak inshaa Allah tak rosakkan buah pinggang tau berbanding mereka yang tak pernah telan apa-apa suplemen.. Lagipun terbukti makin sihat dengan produk shaklee.

Pemilihan Produk yang Terbaik Menghalang Diri Kita Menanggung Seksa yang Lebih teruk dan Terlalu Lama.
Landmark study Penyakit Kritikal


Cuba tengok pareto untuk HDL.. Wow 😱 tinggi mencanak warna hijau compare dengan warna biru dan merah. Sebab HDL adalah kolesterol baik yang diperlukan badan. Cuba perhatikan semua.. Pengambilan suplemen shaklee mengurangkan risiko penyakit kritikal dan membuatkan diri lebih sihat.

Pemilihan Produk yang Terbaik Menghalang Diri Kita Menanggung Seksa yang Lebih teruk dan Terlalu Lama.
Lanfmark study HDL (Kolesterol Baik)


Ingat ye kawan-kawan, saya bukan suka-suka saja claim produk saya jual BAGUS, tapi sudah terbukti. Shaklee merupakan syarikat pertama didunia yg diiktiraf sebagai Climate Neutral™. Shaklee juga melaburkan USD $300juta utk kajian dan produk shaklee terserlah diseluruh dunia utk membantu para atlet dan Angkasawan NASA  untuk misi mereka.

Pemilihan Produk yang Terbaik Menghalang Diri Kita Menanggung Seksa yang Lebih teruk dan Terlalu Lama.
Landmark study shaklee


Pasal kajian dari pihak ketiga tu.. Camne boleh terhasil landmark study ni?

Ini semua datang dari Mr. Roger Barnett yang sangat yakin dengan produk shaklee setelah anak beliau Spancer Barnett kembali sihat dari penyakit asma setelah beliau menukarkan pencuci rumah mereka dengan lebih natural.

Pemilihan Produk yang Terbaik Menghalang Diri Kita Menanggung Seksa yang Lebih teruk dan Terlalu Lama.
Landmark study Shaklee


Jadi untuk membuktikan produk shaklee ni terbaik dan sesuai digunakan untuk semua jadi kena adalah bukti hitam putih (tertulis). Dari situ kajian telah dibuat oleh Kumpulan Dr. Gladys Block dari University of California at Berkeley. Di pecahkan kepada 3 kumpulan dan 1000 orang setiap kumpulan.

Pemilihan Produk yang Terbaik Menghalang Diri Kita Menanggung Seksa yang Lebih teruk dan Terlalu Lama.
Landmark Study Shaklee


Pihak Dr. Gladys Block di beri hak 100% untuk publish result atau hasil kajian tidak kira resultnya ok atau sebaliknya. So memang tidak ade nak jaga kepentingan sesiapa termasuk pihak shaklee... Tidak ada produk selain shaklee yang berani buat mcm ni kan? Tapi shaklee yakin dengan produknya.

Pemilihan Produk yang Terbaik Menghalang Diri Kita Menanggung Seksa yang Lebih teruk dan Terlalu Lama.
Landmark Study Shaklee


Memang beruntung mereka yang menggunakan produk shaklee kerana produknya tidak memudaratkan pengguna malah makin menyihatkan.

Pada mereka yang masih nak faham tentang landmark study ni boleh pergi ke laman www.landmarkstudy.com


Ingat satu ni tau..
"Changing Brands Can Change Your Life!"

Pemilihan Produk yang Terbaik Menghalang Diri Kita Menanggung Seksa yang Lebih teruk dan Terlalu Lama.


It starts with you.


~ mazffalainey mohd ~
012-6568548
012-6568548
Shaklee id: 1073481
FB : Kakcik Maz


Cod area: Shah Alam, Bukit Subang, Sungai Buloh, Paya Jaras, Damansara Damai, Subang Airport, Petaling Jaya, Sungai Way, Kelana Jaya

Sunday, 11 September 2016

Sakit kepala kerana masalah Pembuangan yang teruk.

Sejak dari zaman remaja lagi saya ada masalah pembuangan. Dulu makan hari la tidak membuang dan pasti akan sakit kepala yang amat sangat. Muntah dan tidur tu aje yg mampu buat. Terjaga dari tidur masih sakit sampai makan ubat panadol baru lega. Saya mesti  cuba untuk membuang sampai berjaya baru tenang hidup saya hari tu.

Sakit kepala kerana masalah Pembuangan yang teruk.
Sembelit teruk


Sampai dah kawin dan bersalin anak pertama, saya masih menanggung masalah ni. Pasti ada adegan duduk dalam bilik aje walau di rumah mertua. Yang paling sadis masa berpantang tu, saya sembelit teruk. Adushhh.. menangis saya menahan sakit. Ngeri kalu ingat kembali. Nyilu weih.. 

Bila hamil anak ke-2 saya terus ambil set hamil penuh, alhamdulillah penyakit sakit kepala tu dah tiada sebab pembuangan saya hari-hari dah lancar. Semasa dalam tempoh berpantang pun tak takut nak pergi toilet sebab memang lancar aje best.. Best..

Sakit kepala kerana masalah Pembuangan yang teruk.
Suplemen untuk balik kampung


Cuma kekadang bila balik kg, ada perubahan cuaca tu yang buat kepala saya toink..toink.. Telan ostematrix, b complex dan vita C , rehat sekejap alhamdulillah kembali lega. Tiada lagi dah moody bila balik kampung. Badan sihat dan bertenaga. Baru boleh berjalan-jalan bila balik kampung.

Saya dah cuba dan kesannya sangat baik untuk saya dan keluarga.. Korang bila lagi?

Ingat satu ni tau..
"Changing Brands Can Change Your Life!"

It starts with you.




~ mazffalainey mohd ~
012-6568548
012-6568548
Shaklee id: 1073481
FB : Kakcik Maz


Cod area: Shah Alam, Bukit Subang, Sungai Buloh, Paya Jaras, Damansara Damai, Subang Airport, Petaling Jaya, Sungai Way, Kelana Jaya

Saturday, 10 September 2016

12 Punca Haid Tidak Teratur Buat Emosi tak Stabil.

Assalamualaikum semua.. Dah ready untuk balik kampung ke? Hati-hati semasa dalam perjalanan balik kampung nanti. Kali ini saya nak cerita lagi pasal kesuburan. Tapi berkaitan dengan punca-punca haid tidak teratur.

12 Punca Haid Tidak Teratur Buat Emosi tak Stabil.


Masih ramai kawan-kawan yang berusaha untuk menstabilkan haid yang huru harakan. Mane tau rezeki ada selepas segalanya kembali normal. Jom tengok video ni.. 




Saudari ija setahun tak datang haid. Sangat memberi tekanan. Emosi memang tak stabil, nak marah, rimas dan rasa penatt aje. Tapi dia berusaha untuk kembali normal dengan bantuan suplemen.

Punca-punca haid tidak teratur.

  1. Kegemukan - berat badan berlebihan @ obesiti menyebabkan ketidakseimbangan hormon estrogen di dalam badan wanita sehingga mengganggu kitaran haid.
  2. Kehamilan - semestinya haid tidak akan datang jika kita disahkan hamil. Ini kerana ovum yg keluar pada kitaran haid sebelumnya telah berjaya disenyawakan.. 😍 alhamdulillah..
  3. Hormon Prolaktin berlebihan - ini akan menghalang pengeluaran telur dan menyebabkan haid lewat untuk berbulan-bulan lamanya.
  4. Terlalu Kurus - lemak dalam badan yng tak cukup juga boleh mngganggu kitaran haid. Jadi kita kena sentiasa pastikan mempunyai berat badan yang ideal dan sihat.
  5. Masalah kesihatan - jika kita diserang penyakit sepeeti demam, selsema ataupun penyakit yang memerlukan rawtan intensif akan memberi tekanan pada tubuh dan sekaligus mengganggu kitaran haid.
  6. Menopaus - akan berlaku pada wanita yang berusia lewat 40-an. Haid datang makin sedikit dan jarang-jarang.
  7. Mencegah Hamil - pil @ ubat-ubatan hormon pencegah hamil seperti depo-provera @ implanon akan menyebabkan gangguan haid. Ada setengah wanita yang ambil implanon tidak didatangi haid sepanjang penggunaan.
  8. Tekanan/stress - stress @ tekanan dalam bentuk fizikal dan mental dalam kehidupan mampu mempengaruhi hormon dan kitaran haid kita.
  9. Penyusuan Badan - ibu yang menyusukan bayi secara eksklusif akan terganggu kitaran haidnya.
  10. Tersilap Pengiraan - 40% wanita gagal mengingati tarikh hari pertama LMP. Jadi kiraan kitaran kita mungkin tidak tepat.
  11. Masalah Tyroid - hormon yang dirembeskan oleh tyroid boleh menyebabkan gangguan kepada hormon badan sekaligus kitaran haid kita terganggu.
  12. Ubat-ubatan - pengambilan jamu tradisional, ubat kurus @ ubat-ubatan penyakit kronik boleh menyebabkan gangguan kitaran haid kita.



Bagi mereka yang ingin merancang untuk hamil mesti pastikan haid kita teratur jadi mudah untuk buat kiraan  kesuburan. Pengambilan suplemen juga membantu dalam proses menstabilkan.

12 Punca Haid Tidak Teratur Buat Emosi tak Stabil.
Set Haid Teratur


Antara suplemen yang saya akan syorkan. Vivix shaklee, GLA Complex dan B Complex. Sebagai seorang wanita, rasa tak sempurna bila haid datang tidak teraturkan. Jom selesaikan masalah ini dengan suplemen shaklee.


Antara Testimoni hebat mereka yang berjaya dengan set kesuburan.

12 Punca Haid Tidak Teratur Buat Emosi tak Stabil.
Vivix untuk melancarkan haid

12 Punca Haid Tidak Teratur Buat Emosi tak Stabil.
Vivix untuk kesuburan suami isteri

12 Punca Haid Tidak Teratur Buat Emosi tak Stabil.
Vivix stabilkan peeiod

12 Punca Haid Tidak Teratur Buat Emosi tak Stabil.
Vivix lancarkan darah nifas

12 Punca Haid Tidak Teratur Buat Emosi tak Stabil.
Vivix stabilkan peeiod


Hubungi saya di:-  👇👇

"Mencegah Lebih Baik Dari Merubati"

~ mazffalainey mohd ~
012-6568548
012-6568548
Shaklee id: 1073481
FB : Kakcik Maz


Cod area: Shah Alam, Bukit Subang, Sungai Buloh, Paya Jaras, Damansara Damai, Subang Airport, Petaling Jaya, Sungai Way, Kelana Jaya

Tuesday, 6 September 2016

7 Cara Mengatasi Masalah Tekanan Darah Tinggi / Hipertensi yang Mengakibatkan Kematian Mengejut.

Ramai di antara kita dan termasuk kita sendiri sebenarnya terdedah kepada penyakit 'pembunuh senyap' ini. Tahukan apa yang cuba saya maksudkan ini?

7 Cara Mengatasi Masalah Tekanan Darah Tinggi / Hipertensi yang Mengakibatkan Kematian Mengejut.
Tekanan darah tinggi


Tekanan darah tinggi boleh mengakibatkan kematian mengejut tau. Statistik menunjukkan lebih 2,800,000 org rakyat Malaysia mempunyai tekanan darah tinggi tetapi malangnya 80% masih tidak menyedarinya.
(Persatuan Hipertensi Malaysia, 16 Sept 2008).

Sebelum kita teruskan lebih lanjut jom tengok video ini. Sangat memberi makna yg mendalam..



En. Fahmi dulu pengidap kolesterol tinggi dan Tekanan darah tinggi. Pernah terbaring tak dapat bangun kerana sakit kepala yang teruk.

Antara punca yang mengakibatkan hipertensi (tekanan darah tinggi).

  1. Cara hidup kita yang kurang aktif. Terlalu fokus pada gadjet.
  2. Berumur lebih dari 35tahun. Kira-kira 4.8 juta orang atau 43 peratus daripada rakyat Malaysia yang berusia 30 tahun ke atas menghidapi hipertensi (darah tinggi). (The National Health and Morbidity Survey, Jan 2010). So, mereka yang menghampiri @ sudah mencecah 30-an aktifkan diri kita ya.
  3. Masalah kegemukkan. Kawal kenaikkan berat badan masa muda kita sebab bila dah masuk 30-an nak turun berat memang menangis.
  4. Faktor keturunan dan sejarah keluarga. Ini yang paling takut, sebab sejarah keluarga memang complete ada darah tinggi, kolesterol tinggi, kencing manis, jantung, buah pinggang etc.
  5. Pengambilan garam yang tinggi. Seboleh-bolehnya kurangkan pengambilan garam dalam masakan. 
  6. Amalan menghisap rokok dan pengambilan alkohol yang berlebihan jugak menjadi punca hipertensi.
  7. Pengambilan ubat-ubatan seperti steroid @ ubat anti radang (bukan steroid).


Risiko Hipertensi (Tekanan Darah Tinggi).

  • Otak - Serangan otak / angin ahmar atau stroke ringan dan sementara.
  • Penyakit Jantung - Kegagalan jantung, serangan jantung dan kematian disebabkan saluran jantung tersumbat.
    7 Cara Mengatasi Masalah Tekanan Darah Tinggi / Hipertensi yang Mengakibatkan Kematian Mengejut.
    Stroke terjadi..
  • Mata - berlakunya pendarahan dan kerosakan pada mata. ( Hypertensive Retinopathy )
  • Buah pinggang - akan berlaku kegagalan fungsi buah pinggang.


7 Cara untuk mengatasi masalah Hipertensi.

  1. Mengamalkan perubahan gaya hidup sihat 
  2. Makan Makanan yang tinggi serat (vegetarian)
  3. Cuba elakkan dari stress (tekanan) atau urus tekanan dengan baik ( bermeditasi, urutan)
  4. Sentiasa melakukan Senaman seperti aerobik dan yoga
  5. Berhenti merokok dan mengunyah tembakau.
  6. Pastikan garam, gula, kafein dan alkohol dikurangkan dalam apa jua menu.
  7. Mengamalkan makanan tambahan, terutama kalsium, magnesium dan potassium


Suplemen yang terbaik untuk Pesakit Tekanan Darah Tinggi.


7 Cara Mengatasi Masalah Tekanan Darah Tinggi / Hipertensi yang Mengakibatkan Kematian Mengejut.
Suplemen untuk Tekanan Darah Tinggi


Vivix.

  • Kandungan Vivix yang kaya dengan resveratrol sangat-sangat membantu dalam mengurangkan risiko penyakit jantung dan tekanan darah tinggi. 
  • Resveratrol dapat menurunkan trigliserida , LDL, dan lemak berlebihan di dalam darah serta meningkatkan nisbah kolesterol HDL dan LDL. 
  • Resveratrol di dalam Vivix juga berperanan sebagai ” pembersih pembuluh darah “, membantu menurunkan kepekatan darah dan mencegah terbentuknya pembekuan darah.


Omega Guard

  • membantu mengekalkan tekanan darah normal, mencegah salur darah daripada tersumbat, mengelakkan strok dan memcegah pembekuan darah dalam badan


Garlic complex

  • menurunkan tekanan darah, menurunkan kolesterol dan memelihara kesihatan menyeluruh.
  • garlic juga dapat mengeluarkn raksa, plumbum, kadmium yang merupakan logam toksik dalam tubuh dengan pantas. Logam toksik ni antara penyumbang kepada tekanan darah tinggi meningkat.


Bcomplex

  • Bertujuan mengawal stress secara semulajadi, lebih berfikiran positif, tenang, kurang nak marah, stress memburukkan keadaan pesakit darah tinggi dan meningkatkan pengeluaran kolesterol lagi.

Testimoni pengguna suplemen shaklee.








Bertindak sekarang. Jangan sampai terlambat. Ingatlah ramai orang yang masih memerlukan anda. Pilihan terbaik terletak ditangan kita sendiri. Dapatkan suplemen shaklee dari saya.

Link yang related:

halang-jantung-anda-dari-berhenti

-suplemen-shaklee-terbaik-untuk-tekanan-darah-tinggi

Hubungi saya di:-  👇👇

"Mencegah Lebih Baik Dari Merubati"

~ mazffalainey mohd ~
012-6568548
012-6568548
Shaklee id: 1073481
FB : Kakcik Maz


Cod area: Shah Alam, Bukit Subang, Sungai Buloh, Paya Jaras, Damansara Damai, Subang Airport, Petaling Jaya, Sungai Way, Kelana Jaya

Sunday, 4 September 2016

Cara-cara Mendaftar Sebagai Ahli Shaklee yang Sah dan Awesome.

Selamat berhari minggu semua. Apa rancangan petang ni? Ooo ada yang duk lepak di taman, ada yang berwindow shopping ehh ada yang masih bekerja ya. Apa pon aktiviti anda yang penting hidup anda sihat dan bahagia. Ada yang masih mencari-cari cara untuk mendaftar sebagai pengedar Shaklee yang sah?



Hari ini saya nak bagitau cara-cara untuk anda bergelar SID dengan mudah.



  1. Hubungi mana-mana pengedar Shaklee yang anda tahu @ terus hubungi saya MAZFFALAINEY BINTI MOHD di talian 012 656 8548. Saya akan tolong daftarkan cuma anda tolong berikan details yang akan di minta. Jangan bimbang, segala details anda akan di rahsiakan. 
    Isi order dan daftar
  2. Anda juga boleh membuat pembelian sebanyak 200uv @ anggaran dalam RM6xx.xx untuk melayakkan anda mendaftar ahli secara PERCUMA.
  3. Anda juga boleh mendaftar ahli secara percuma dengan pembelian 1botol vivix yang awesome berharga  RM475 atau anda beli 2botol Vivix yang melayakkan jugak anda dapat bonus RM38.

    Daftar di HQ / Cawangan Shaklee
  4. Jika anda berada berhampiran HQ @ mana-mana cawangan shaklee, boleh terus pergi ke kaunter dan minta pihak kaunter daftarkan anda dibawah ID saya 1073481.
Untuk pengetahuan semua, bayaran keahlian sebanyak RM69.80 akan dikena untuk starter kit dan RM10 untuk postage yang akan di uruskan oleh pihak Shaklee kepada anda. Selepas itu saya akan hubungi anda untuk memasukkan anda ke dalam group support yang hebat yang di kelolai oleh Master-master hebat seperti Lyna Noh, Dilla Jalil, Nurul Aziyana dan ramai lagi.

Apa yang istimewa anda mendaftar sebagai ahli?
  • Boleh membuat pembelian dengan diskaun 10% - 15% dari harga jual.
  • Mendapat harga promosi hebat setiap bulan, special offer dari shaklee.
  • Bonus tunai setiap kali pembelian 150uv ke atas.
  • Jika anda berminat untuk berbisnes, anda akan di masukkan ke dalam group whatsapp, FB, Telegram yang super duper awesome.
  • Anda jugak layak untuk mengejar tawaran yang shaklee berikan seperti Car bonus, cash bonus dan eksklusif Trip.
iReach Superstar 2016 Ogos from iReach HD on Vimeo.

Jom cuci mata tengok trip dan aktiviti yang ada dalam shaklee.













Di atas adalah gambar menunjukkan trip ke Orlando tempoh hari.

Memang banyak keistimewaan bila kita menjadi seorang SID. Boleh tambahkan pendapatan dan jugak boleh jimatkan wang membeli suplemen untuk keluarga kita. Sangat berbaloi.. Selagi kita tak kenal selagi itu kita akan terus rugi.

Jom join group hebat saya... Camne nak join shaklee?

Hubungi saya di:-  👇👇

"Mencegah Lebih Baik Dari Merubati"

~ mazffalainey mohd ~
012-6568548
012-6568548
Shaklee id: 1073481
FB : Kakcik Maz


Cod area: Shah Alam, Bukit Subang, Sungai Buloh, Paya Jaras, Damansara Damai, Subang Airport, Petaling Jaya, Sungai Way, Kelana Jaya