Thursday, 29 December 2016

Herba untuk Detoks dan Sembelit Untuk Pastikan Kita Tidak Kekurangan Nutrisi.

Herba untuk Detoks dan Sembelit Untuk Pastikan Kita Tidak Kekurangan Nutrisi. Kenapa boleh kurang nutrisi bika ada masalah sembelit? Bila ada masalah camni dah tunjuk yang usus @ sistem penghadaman/pembuangan kita dalam masalah.

Herba untuk Detoks dan Sembelit Untuk Pastikan Kita Tidak Kekurangan Nutrisi.
Sembelit yang menyakitkan


Bila bermasalah camne nutrisi yang kita duk makan hari-hari tu dapat diseral dengan baik. Sebab tu jugak ada yang amik suplemen untuk kurus tapi tak jadi apa-apa tak ada kesan pom. Rugi aje beli suplemen kurus mahal-mahal. Ini penting bersihkan usus dulu. Lepas dah bersih nah baru cuba ikhtiar nak kurus ke, nak gemok ke, nak cantik ke, nak gebu ke.

Herba untuk Detoks dan Sembelit Untuk Pastikan Kita Tidak Kekurangan Nutrisi.
Herblax Shaklee


Herblax adalah pilihan yang paling baik untuk tujuan detox usus. Kasi clear sampah-sampah dan mendapan yang bertahun dalam usus tu. Tak pedihkan dan sakitkan perut. Lancar kempis perut tau.

Apa itu herblax?

Mengandungi daun senna dan 8 herba yang lain untuk detox usus.
Juga memudahkan pergerakkan usus dan sangat-sangat membantu mengelak dari sembelit.

Bila usus kita lancar dan bersih penyakit yang datang dari perut ni pun kurang. Penyerapan nutrisi pun makin tinggi. Badan kita tidak lagi kerugian nutrisi yang baik tau.

Cuma telan 3-4 biji #herblax sebelum tidur, esok bangun sahaja segala benda alah yang tak diterima oleh badan di keluarkan dengan lancar..
Takde nak lepak dalam bilik kecik berjam-jam tau..
Berminat boleh hubungi kakcik utk dapatkan #produkhebat anda...
========
#mazffalainey_pengedar_shakl33_anda
Whatsapp / sms : 012-6568548
Call : 012-6568548
========

Pastikan kita letak sandaran pada Allah dalam setiap usaha kita.

Sejak kakcik berniaga online ni, kakcik banyak didedahkan tentang 'kebergantungan pada Dia Yang Satu.' Kita sebagai peniaga kalu tak jaga apa yang Allah suruh kita jaga, macamana Allah nak sayangkan? Bila Alah tak sayang susah perniagaan kita nak maju. Pastikan kita letak sandaran pada Dia dalam setiap usaha kita..

Pastikan kita letak sandaran pada Allah dalam setiap usaha kita.


Allah bila sayang banyak sangat miracle yang Dia bagi kat kita percayala.. Dari sekecil-kecil pemberian sampai tak terjangkau dek akal semua pemberian Dia tau.

Kakcik dalam shaklee ni ada kiraan uv (point) setiap bulan utk tentukan berapa bonus kami akn dapat bulan depan.. Terbaru la kakcik rasakan miracle ni bulan october bebaru ni.. Uv kakcik tak cukup target. Tapi sebab sibuk dengan urusan audit la jadi iklan pun agak slow.. Tak sempat follow up cust pom.

"Banyakkan istighfar, jaga perkataan, mengaji, jaga solat dan jaga kelakuan" pesanan leader2 hebat pada kakcik sokmo la kakcik buat.. Alhamdulillah Allah gerakkan hati "someone" beli VIVIX 2botol esoknya --> terus dapat UV lebih 200uv.. Bila kat HQ dapat lagi beberapa order dari customer terus uv bulan tu capai target.
Allah Maha besarkan..

Itu miracle dalam bisness tak masuk lagi yg terjadi sehari2.. Sebab tu kita sebelum tido cuba renung balik apa yg berlaku seharian dalam hidup kita dan mereka yg kita sayang.. Pasti kita nampak Allah banyak sangat tolong kita... #syukurAllah #sujudsyukur


#pengedarshakleeshahalam
#tsunamishaklee
#tsunamiG7
#9gemilang
#shakleeeffect
#liveamazing
#emeraldswift
#projekjanaincome
#greatsid
#ShakleeShahAlam

Impian Setahun Dari Sekarang. Apa Yang Sedang Kita Lakukan.

Hari ini 29 Disember 2016, rutin seperti biasa, bangun pagi tahajud, update blog, dan berangan. Nanti pukul 7.30 pagi dah nak hantar anak-anak pergi rumah pengasuh. Walaupun kakak cuti sekolah tapi ibu dan papa masih kerja. Dalam berangan duk fikir Impian Setahun Dari Sekarang. Apa Yang Sedang Kita Lakukan.


Impian Setahun Dari Sekarang. Apa Yang Sedang Kita Lakukan.
Enjoy every moment


Alhamdulillah tahun 2017 nanti pada tarikh 29 Disember 2017 kami sekeluarga tengah berehat dikampung tok aboh dan tok ma di Hulu Terengganu.. Yang best kakcik tak payah lagi apply cuti walaupun hari ni hari rabu. Dapat bercuti panjang sambil jalan-jalan cari makan.. Rupanya banyak tempat-tempat menarik dan ada makanan yang best di Terengganu.

Impian Setahun Dari Sekarang. Apa Yang Sedang Kita Lakukan.
Tempat Menarik Di Tetengganu


Tahun 2017 jugak, alhamdulillah segala pinjaman kakcik dapat di selesaikan walaupun kakcik hanya bekerja dari rumah. Bukan sedikit tau pinjaman kakcik ni, dari pinjaman pendidikan, pinjaman personal dan sampaila pinjaman dengan orang-orang tersayang. Alhamdulillah Berjaya naik rank Key Coordinator dan Unlimited Dream Team meriah dengan leader yang hebat.

Impian Setahun Dari Sekarang. Apa Yang Sedang Kita Lakukan.
Alhamdulillah


Alhamdulillah Kakcik angankan dapat baby boy bulan November 2017 anak shaklee yang sihat dan comel jadi kira tarikh ni baru lepas abis pantang ni. Best berpantang dengan set berpantang shaklee yang awesome. Dapat cuba vivix seawal seminggu bersalin. Wow.. Tu yang best berjalan-jalan cari makan kat kampung.

Impian Setahun Dari Sekarang. Apa Yang Sedang Kita Lakukan.
Syukur, New baby boy in my family


Tolong aamiinkan ya semua sahabat maya kakcik yang awesome. Semoga segala impian kakcik dan keluarga dipemudahkan.. Ni kes kakcik nak berangan sampai impian menjadi kenyataan.. Inshaa Allah.. Sekarang ni hujan di Shah Alam jom sama-sama kita submit impian kita ya..

-------------------------------------------

Maila kita berbisness.. Jana income melalui telefon.
Whatsapp kakcik --> +6012 6568 548

It starts with you!

012 656 8548
012 656 8548

#pengedarshakleeshahalam
#tsunamishaklee
#tsunamiG7
#9gemilang
#shakleeeffect
#liveamazing
#emeraldswift
#projekjanaincome
#greatsid
#ShakleeShahAlam

Tuesday, 27 December 2016

Amalan Menabung Pilihan Terbaik Untuk Menghadapi Ekonomi Suram Sekarang dan Akan Datang.

"Berjimat Cermat Amalan Mulia"

Slogan ini sebenarnya dari alam sekolah lagi diterapkan dalam diri kakcik ni. Jimat cermat dalam setiap aktiviti bukan berkaitan dengan duit sahaja. Amalan Menabung Pilihan Terbaik Untuk Menghadapi Ekonomi Suram Sekarang dan Akan Datang.

Amalan Menabung Pilihan Terbaik Untuk Menghadapi Ekonomi Suram Sekarang dan Akan Datang.


Tapi ekonomi kita hari ni yang agak suram-suram ni buat kakcik nak ingatkan lagi sekali pada diri sendiri dan kawan-kawan di luar sana, kita kena mula berjimat, dah kena berusaha bersungguh-sungguh nak ubah kehidupan, dan merancang masa depan semoga kita tak tersasar.

Kalu kita rasa ekonomi kita gaji 4k-6k pom sangat kritikal dengan perbelanjaan rumah, pembelajaran anak-anak, kebajikan keluarga, komitmen hutang dan banyak lagila.. Camne la kehidupan anak-anak kita nanti..

So, dari sekarang kita kena mula terapkan nilai menabung dalam kehidupan keluarga kita. Kawal perbelanjaan, ajar anak2 utk menabung dan kepentingan tabung demi masa depan mereka.. Biar berdikit lama-lama nanti mampu membantu mereka di masa depan

Amalan Menabung Pilihan Terbaik Untuk Menghadapi Ekonomi Suram Sekarang dan Akan Datang.
Menabung dari sekarang


So, korang.. Dah siapkan tabung memasing? Ni hari ni gaji hakiki dah masuk dan semalam bonus shaklee pom dah masuk tunggu apa lagi.. Jom kita start menabung ya.. Sekurang2nya 10% simpan jangan sentuh tau.

Semoga kita dipermudahkan dalam melalui hari-hari mendatang. 
Jom tambah income dengan #shaklee

Whatsapp kakcik --> +6012 6568 548

It starts with you!

012 656 8548
012 656 8548


#pengedarshakleeshahalam
#tsunamishaklee
#tsunamiG7
#9gemilang
#shakleeeffect
#liveamazing
#emeraldswift
#projekjanaincome
#greatsid
#ShakleeShahAlam

Masihkan PTPTN Menjadi Pilihan Anak-anak Kita Nanti Atau Tabungan Hari Ini Menyelamatkan Mereka?

Inilah anak-anak syurga kakcik yang Allah berikan. Alhamdulillah mereka bijak, mereka sihat, mereka berakal geliga, mereka sentiasa menghiburkan.. Mereka membesar dengan sempurna.. Syukur pada Allah hadirkan anugerah hebat ini buat kakcik dan En. Suami.

Masihkan PTPTN Menjadi Pilihan Anak-anak Kita Nanti Atau Tabungan Hari Ini Menyelamatkan Mereka?
Anak anugerah Allah


Bila dah beranak 2 ni dah kena fikir apa kita nak buat sehingga mereka hidup selesa. Camne nak sempurnakan kehidupan mereka sehingga mereka mencapai impian dewasa mereka nanti. 

Dalam kepala duk fikir kehidupan ketika anak-anak belajar nanti, masihkan PTPTN menjadi pilihan anak-anak ita nanti atau tabungan hari ini bisa memudahkan kehidupan mereka. Kakcik tak letakkan apa yg perlu mereka jadi, tapi memadai mereka berjaya dunia dan akhirat, menjadi hamba Allah yang terbaik.  πŸ˜Cemerlang dalam Pendidikan semestinya, tapi tak salah untuk kita meletak harapankan.

Kalu bukan kita (mak ayah) yg mula dulu camne anak-anak nak selesa ketika belajar nanti.. Kakcik bukan apa, kalau boleh tak mahu la anak-anak menanggung hutang seperti kami ni. Dulu mak ayah kami memng tak mampu dan inilah satu-satunya pilihan yang kami ada. Kami tak mahu anak-anak kami pun sama.

So, kakcik kena buat extra kerja untuk tampung ekonomi dan tabungan pendidikan anak-anak ni. Kena kerja keras demi mereka. Pilihan terbaik buat bisness online. Lagipun kakcik masih kerja, bisness online adalah cara yang paling mudah.

Niatkan segala usaha kerja ni, untuk kemudahan anak-anak dan membantu en. Suami.. Alhamdulillah Allah sentiasa mudahkan rezeki-Nya untuk kami. Mudah-mudahan zaman anak-anak belajar tinggi nanti, kami tak payah apply mana-mana "loan" yg menyesakkan masa depan anak-anak.


Semoga kita dipermudahkan dalam melalui hari-hari mendatang.

#pengedarshakleeshahalam
#tsunamishaklee
#tsunamiG7
#9gemilang
#shakleeeffect
#liveamazing
#emeraldswift
#projekjanaincome
#greatsid
#ShakleeShahAlam

Monday, 26 December 2016

Makan Vitamin Banyak-banyak Boleh Rosak Buah Pinggang! Betul ke?

Banyak kenyataan yang mengatakan "makan vitamin banyak-banyak boleh rosak buah pinggang" betul ke?.. Uish takutnya.. 😱 😱
Kakcik ni memang mula2 terpengaruh jugakla.. Takut pun ada ni.. Sebab kakcik ni pengguna tegar ubat demam ubat sakit kepala, ubat tahan sakit  ubat batuk, selsema ntah macam2 lagila.

Makan Vitamin Banyak-banyak Boleh Rosak Buah Pinggang! Betul ke?
Landmark study


Tapi bila kenal shaklee dan kami memang didedahkan dengan kebaikan dan kajian yg pihak shaklee jalankan ke atas semua produknya lega sikit.. Kakcik mula tau sintetik tu membahayakan badan dalam jangkamasa panjang. So, kakcik perlahan-lahan kurangkan penggunaan ubat-ubatan yang sintetik ni.

Kenapa kakcik nak jadi pengguna tegar shaklee?

Sebab produk shaklee kajiannya bukan kajian pada tikus putih dalam makmal tu tau.. Kajiannya pada manusia. Di buktikan dengan landmark study pada manusia yng menggunakan suplemen shaklee, tidak menggunakan suplemen shaklee dan langsung tak ambil suplemen lebih dari 20tahun tau..

Makan Vitamin Banyak-banyak Boleh Rosak Buah Pinggang! Betul ke?
Landmark study


Kalu nak tengok lagi.. Boleh refer www.landmarkstudy.com..

Makan Vitamin Banyak-banyak Boleh Rosak Buah Pinggang! Betul ke?
Profesor Setia kerana Landmark study


Jangan takut nak amik suplemen semulajadi shaklee sebab kualitinya dijamin dan terbukti dngan kajian hebat.. Kawan-kawan yang amik suplemen pastikan periksa dulu ya kandungan suplemen tu. Takutla mengganggu buah pinggang kita nantikan. Pilih yg berkualiti tau..

Dapatkan suplemen untuk memenuhi keperluan badan anda. Pilihla shaklee ya!

Whatsapp kakcik --> +6012 6568 548

It starts with you!

012 656 8548
012 656 8548

#pengedarshakleeshahalam
#tsunamishaklee
#tsunamiG7
#9gemilang
#shakleeeffect
#liveamazing
#emeraldswift
#projekjanaincome
#greatsid
#ShakleeShahAlam

Kenapa Perlu Suplemen Dalam Diet Kita Sekeluarga, Memadai Dengan Sayur dan Buah kan?

"Makan sayur sahaja dah cukup dah tak payahlah gatal-gatal nak telan suplemen banyak-banyak buat apa. Sayur dah ada pelbagai nutrisi dah pun kan?"
Betul tu kakcik tak tipu bab tu "sayur memang ada banyak nutrisi" untuk keperluan tubuh badan kita. Bagus bagi mereka yang peka bab ni. Kenapa Perlu Suplemen Dalam Diet Kita Sekeluarga, Memadai Dengan Sayur dan Buah kan?

Kenapa Perlu Suplemen Dalam Diet Kita Sekeluarga, Memadai Dengan Sayur dan Buah kan?
Buah-buahan & Sayur-sayuran


Tapi kena ingat adik, akak semua, sayur ni kena jugak pilih tau. Kalau kita tanam sendiri kat belakang rumah, sihat subur tanpa baja2 kimia tu, #alhamdulillah. Tapi yg duk jual kat kedai tu rasa-rasa ok tak? Bebas bahan kimia tak? Nutrisi kita dapat tu lengkap tak?

Kenapa Perlu Suplemen Dalam Diet Kita Sekeluarga, Memadai Dengan Sayur dan Buah kan?
Cara Basuhan Sayur & Buah ok ke?


Tak masuk lagi cara basuhan dan cara masak sayur tu. Adakah cara basuhan sayuran dan buah-buahan kita selama ni betul? Adakah kita yakin sayur kita bebas "pesticides". 

Banyak petua untuk hilangkan bahan-bahan kimia pada buah dan sayuran antaranya rendam dengan air garam, rendam ngan air cuka dan ada rendan dengan Basic-H. Tapi cara tu semua kita buat ke?

Bagaimana mereka yang lebih banyak masa makan dekat luar rumah. Rasa-rasa nutrisi kalian cukup? Betul ke tak perlu tambah suplemen? Di sinila suplemen memainkan peranan. Memenuhi keperluan diri yg lopong akibat pencemaran ni.. 

Kenapa nak kena amik suplemen shaklee bukan suplemen lain? Ini sebab suplemen shaklee terbukti semulajadi dan berkesan pada tubuh badan kita dalam memberi kesihatan berpanjangan. Terbukti dengan Landmark studynya dan kajian-kajian yg di jurnalkan.

Kenapa Perlu Suplemen Dalam Diet Kita Sekeluarga, Memadai Dengan Sayur dan Buah kan?
Landmark Study

Di situ kita dah tau yang mana suplemen yg terbaik buat kita sekeluarga. Pesanan kakcik berhati-hati dalam pemilihan suplemen juga ya bukan sahaja memilih dalam pembelian sayuran dan buah-buahan.

Dapatkan suplemen untuk memenuhi keperluan badan anda. Pilihla shaklee ya!

Whatsapp kakcik --> +6012 6568 548

It starts with you!

012 656 8548
012 656 8548

#pengedarshakleeshahalam
#tsunamishaklee
#tsunamiG7
#9gemilang
#shakleeeffect
#liveamazing
#emeraldswift
#projekjanaincome
#greatsid
#ShakleeShahAlam

Berat turun, kulit cantik, kaki dah elok antara feedback customer yng membantu dealer lebih belajar menjadi SIDPro.

Seronok jadi SID ni bila dapat 'feedback' gembira dari customer. Sepanjang 3 tahun pembabitan kakcik dalam bisness online shaklee ni macam-macam feedback customer bagi. Berat turun, kulit cantik, kaki dah elok antara feedback customer yng membantu dealer lebih belajar menjadi SIDPro. Ada yang positif dan ada jugak yang negatif. Itu semua buat kakcik banyak belajar.

Teringat tahun mula-mula dulu kakcik consult seorang isteri nak hamil beli set kesuburanla ( gla + zinc + vita E ). Dia amik sekali untuk En. Suami. Dia mesej bgtau, En. Suami dia lebih bertenaga dan bila nak 'bersama' feel dia dah lain.. Wow.. Penangan vitamin cinta.

Berat turun, kulit cantik, kaki dah elok antara feedback customer yng membantu dealer lebih belajar menjadi SIDPro.
Set Kesuburan


Yang amik set kecantikan.. Esp + SR vita C + Vit E. Bukan sahaja kulit makin cantik gebu, malah tenaga dan badan pun lebih kemas. Performance kerja makin bagus sebab badan dah tak lemau. Mereka hepi, kita sebagai dealer lagi hepi.

Berat turun, kulit cantik, kaki dah elok antara feedback customer yng membantu dealer lebih belajar menjadi SIDPro.
Set Ecantikan


Testimoni yang dalam gambar di bawah ni, beliau consume lecithin + herblax (set kurus budget) target nak turun berat badan dari 56kg nak jadi 52kg. Alhamdulillah berjaya jugak turun walaupun 2kg dan menten. Customer kakcik gembira, kakcik lagi gembira..

Berat turun, kulit cantik, kaki dah elok antara feedback customer yng membantu dealer lebih belajar menjadi SIDPro.
Set Kurus Budget


Semalam punya testimoni mak customer yang mengalami masalah kaki bengkak dan berair tu, kakcik dah mintak izin dengan mak customer dulu utk buat poster bergambar boleh tengok kat link ni ya : Kaki Mak makin Pulih

Alhamdulillah customer kakcik sihat atas izin Allah bertawakal dengan Shaklee. Seronok dapat bantu org lain untuk sihat ni.. Seronok lagi bila orang-orang yang kita sayang pun lebih sihat.. Kepada semua customer Kakcik Maz didoakan agar kalian lebih sihat dan sentiasa dalam lindungan-Nya.

Dapatkan suplemen hebat untuk memenuhi keperluan badan anda hari ini.. Pilihla shaklee ya!

Whatsapp kakcik --> +6012 6568 548

It starts with you!

012 656 8548
012 656 8548

#pengedarshakleeshahalam
#tsunamishaklee
#tsunamiG7
#9gemilang
#shakleeeffect
#liveamazing
#emeraldswift
#projekjanaincome
#greatsid
#ShakleeShahAlam

Vitamin Cergas Elak Anak-anak Lemau dan Kurang Nutrisi Untuk Membesar Bagaikan Juara.

Anak-anak bila sebut ubat, bukan main susah lagi nak telan.. Menangis, meraung, muntah-muntah nak makan ubat. Kakcik kesian kat anak-anak bila dipaksa makan ubat. Bab makan nasi pun bukan main susah, kalu nak makan pun mesti lauk telur dengan kicap. Kakcik mencari-cari jugak Vitamin Cergas Elak Anak-anak Lemau dan Kurang Nutrisi Untuk Membesar Bagaikan Juara.

Vitamin Cergas Elak Anak-anak Lemau dan Kurang Nutrisi Untuk Membesar Bagaikan Juara.
Anak Ibu dah Besar


Vitamin pertama kakcik bagi kat anak-anak adalah Vita C Chew. Tapi anak-anak kakcik tak mahu si adik ok la, si kakak emm.. alasanya masamla, pahitla, alih-alih bagi kat sepupu diorang. Sepupu sepapat semua makan elok aje tak masam pun.

Vitamin Cergas Elak Anak-anak Lemau dan Kurang Nutrisi Untuk Membesar Bagaikan Juara.
Adik ok Vita Chew


Lepas tu kakcik cuba pula Vita-Lea For Children tu, yg best baunya wangi, warna purple tu, barulah laju deme hisap. Hisap-hisap sedap pengganti gula-gula.. Tapi kesihatan anak-anak terutama kakak masih terganggu, mudah selsema, demam dan batuk..

Vitamin Cergas Elak Anak-anak Lemau dan Kurang Nutrisi Untuk Membesar Bagaikan Juara.
Vita-Lea For Chidren kegemaran ramai


Ibu cuba tambah meal shake dalam susu kakak.. Cuma 1 sudu kfc aje.. Alhamdulillah demam, batuk dan selsema cepat hilang. Lagi satu kakcik tambah lagi satu vitamin Minyak ikan. Alhamdulillah walau tak boleh telan, kakak dan adik boleh gigit dan isap..

Vitamin Cergas Elak Anak-anak Lemau dan Kurang Nutrisi Untuk Membesar Bagaikan Juara.
Gabungan Hebat Mealshake dan Omega Guard


Bukan sahaja selera makan diorg tinggi, malah jarangla dapat sakit. Idea pelik-pelik kerap aje muncul di kepala diaorang. Alhamdulillah syukur anak-anak dapat kesan ysng elok dari Shaklee. Sekarang ni tak leh skip dah vitamin ni. Mesti ada stok walau pun satu setiap bulan satu. Tak mahu dah anak-anak mudah tak sihat..

Ibu kat luar sana masih mencari2 vitamin untuk anak-anak.. Boleh cuba set anak-anak shaklee.. Set anak pintar pun sangatt sesuai.. Tak mahu anak tak dapat makanan berkhasiatkan? Jom order sekarang..

Whatsapp kakcik --> +6012 6568 548

It starts with you!

012 656 8548
012 656 8548

#pengedarshakleeshahalam
#tsunamishaklee
#tsunamiG7
#9gemilang
#shakleeeffect
#liveamazing
#emeraldswift
#projekjanaincome
#greatsid
#ShakleeShahAlam

Melihat rumah salji murah di Shah Alam memenuhi aktiviti cuti sekolah anak-anak.

Cuti sekolah tinggal lagi 6 hari lagi, kemana kita nak plan pergi ni? Malam tadi kakak ain dah tya bila kita nak balik kg? Tak boleh balik lagi ni sebab papa banyak lak keje. Nampak gayanya nanti tahun depan pula kita balik kampung smbil tengok baby mama long. Jom kita melihat rumah salji murah di Shah Alam memenuhi aktiviti cuti sekolah anak-anak.

Melihat rumah salji murah di Shah Alam memenuhi aktiviti cuti sekolah anak-anak.
Model di pintu masuk


Minggu lepas kakcik bawak adik pergi Taman Botani, bukit cerakah, shah alam. Okla jugak boleh bersenam keluarkan peluh sambil melihat keindahan alam. Tak mahal pun masuk cuma RM3.00/dewasa dan kami bayarkan untuk pergi kat rumah 4 Musim tu RM5.00/dewasa.. Nasib duit bonus Shaklee dah masuk bolehla blanje 😁


Melihat rumah salji murah di Shah Alam memenuhi aktiviti cuti sekolah anak-anak.
Tempat-tempat Menarik di Tamn Botani

Taman Botani Shah Alam ni banyak tempat-tempat menarik seperti sawah padi, pokok-pokok bunga cantik, taman haiwan, rumah ikut negeri, rumah 4 musim (kami pergi masa ni rumah salji)... Ada jugak playground (kena pantaula sket sebab tempat bertunggul kayu bagai).

Melihat rumah salji murah di Shah Alam memenuhi aktiviti cuti sekolah anak-anak.
Adik tak gayat!


Masuk kat dalam Taman Botani ni juga disediakan bas tapi sentiasa penuhla. Nak berjalan kaki pun boleh dan berbasikal pun boleh. Tapi kali ni kami pilih berjalan kaki. Total 4km aje.. Pergi dan balik. Tak jauhla.. Yang penting adik enjoy..

Melihat rumah salji murah di Shah Alam memenuhi aktiviti cuti sekolah anak-anak.
Sejuk.. Rumah 4 Musim (Musim Salji)


Kawan-kawan kalau tinggal sekitar shah alam dan tak tahu nak bawak anak-anak pergi mana  musi cuti sekolah ni bolehla bawak ke Taman Botani Shah Alam ni.. Pergi awal-awal tau nanti takdela beratur panjang nak masuk rumah 4musim tu ya.. Minggu ni kami masih fikir kemana nak pergi lak.. Kawan2 ada idea? Sharela....

#pengedarshakleeshahalam
#tsunamishaklee
#tsunamiG7
#9gemilang
#shakleeeffect
#liveamazing
#emeraldswift
#projekjanaincome
#greatsid
#ShakleeShahAlam

Sunday, 25 December 2016

Testimoni Mak kaki bengkak dan sakit sampai nak solat pun kena guna bantuan kerusi.

Susah hati kerana fikirkan mak dah lama sakit kaki. Membengkak tak tahu punca apa, sakit berdenyut-denyut. Doktor cakap berkaitan saraf.. Kesian dekat mak kaki bengkak dan sakit sampai nak solat pun kena guna bantuan kerusi.

Testimoni Mak kaki bengkak dan sakit sampai nak solat pun kena guna bantuan kerusi.
Testimoni Omega Guard dan ostematrix


Tapi kini si anak dah boleh tarik nafas lega sket dah. Kalau tak asyik duk fikir mak nun jauh di utara si anak ni duk di barat ni camne keadaan mak. Ikhtiar Cik Lela dengan beri mal #OmegaGuard  dan #Ostematrix,  alhamdulillah diizinkan Allah suplemen ni serasi dengan mak beliau. Walau masih ada rasa sakit tapi bukan kerap. Bengkak pada kaki mak beliau dah pun kurang. #syukurAllah 

Testimoni Mak kaki bengkak dan sakit sampai nak solat pun kena guna bantuan kerusi.
Set sendi pilihan Mak


Baru konsume 2 minggu syukur bengkak dah mengurang.. Kaki mak pun tak selalu sakit. Mak izinkan kakcik share testimoni ni supaya ada yg senasib dengan mak pilih ikhtiar dengan shaklee.. Sekurang-kurangnya mak boleh beribadat dengan lebih sempurna.

Jom dapatkan #produkshaklee  dengan kakcik ya..

Whatsapp : +6012 6568 548
Whatsapp : +6012 6568 548
Whatsapp : +6012 6568 548

#pengedarshakleeshahalam
#ShakleeShahAlam
#pengedarshakleeseluruhmalaysia

Kesan Penggunaan Produk Shaklee Yang Tidak DiSangka : Buat Mak Terkejut!

Pencarian suplemen bermula setelah melahirkan anak pertama.. Banyak perkara yang difikirkan masa ni. Rasa penat, rasa sakit badan dan masalah parut besar dan hitam yang sangat mengganggu. Stresss. Kakcik dari muda lagi tak suka make up tebal2 tapi adalah juga calit-calit sket tapi "wajib" pakai krim muka. Kalu tak pakai macam tak best. Tak yakin. 

Kesan Penggunaan Produk Shaklee Yang Tidak DiSangka Mak Terkejut!

Kesan Penggunaan Produk Shaklee Yang Tidak DiSangka : Buat Mak Terkejut!
Perbezaan Sebelom dan selepas guna shaklee


Tahun 2013 pencarian suplemen berhenti setelah mengenali Ostematrix, ESP dan SR Vita C Shaklee. Alhamdulilah segalanya berubah. Parut ngeri tu makin mencantik. Lenguh badan pun dah tak ada. Badan makin sedap dan kulit makin cantik. Sekarang ni kalu keluar rumah tanpa make up @ krim dah rasa ok aje.

Muka tak berminyak, tak melekit, tak jugak rasa pijar.. Jerawat pun dah tak mau keluar sesuka hati tau..

Kesan Penggunaan Produk Shaklee Yang Tidak DiSangka : Buat Mak Terkejut!
Kemana pun tanpa make-up


Sehingga Tahun ni 2016, kakcik dah guna produk shaklee lebih 20 produk dah.. Dari pelbagai suplemen, try set get clean untuk rumah dan kain baju, satu-satunya krim hebat shaklee, dan pencuci muka Nutriwhite shaklee..

Cuma aim taun depan, kalu tak mengandung berat nak kekal 60kg itu aje.. Hehehe :)

Sapa yang nak try produk hebat shaklee ni cepat2 hubungi kakcik ya 

Whatsapp kakcik --> +6012 6568 548

It starts with you!

012 656 8548
012 656 8548

#pengedarshakleeshahalam
#tsunamishaklee
#tsunamiG7
#9gemilang
#shakleeeffect
#liveamazing
#emeraldswift
#projekjanaincome
#greatsid
#ShakleeShahAlam

Tuesday, 20 December 2016

Berminat Menyertai Kami : Menjana Pendapatan tanpa Mengganggu kerja Hakiki?

INGIN MENJANA PENDAPATAN BERSAMA SHAKLEE?
---------------------------------------------------------------------------

Peluang menambah pendapatan dengan bisness online. Semestinya tidak menggangu kerja hakiki dan sekaligus membantu ekonomi rumah tangga.

Adakah anda :
1) Bekerja tetap dan ingin menambah pendapatan.

2) Seorang suri rumah - ingin bantu ketua keluarga dan ingin majukan diri.

3) Seorang pelajar - ingin meringankan beban mak ayah dan tak mahu bergantung dengan pinjaman pendidikan semata-mata.

Jika anda tersenarai salah seorang seperti di atas --> anda memang sesuai untuk menjalankan bisness online #Shaklee dengan syarat :-

~ Anda berusia 18tahun keatas dan berhati kental.

~ Tidak mudah putus asa.

~ Sentiasa ingin belajar benda yang baru dan sedia melakukan setiap apa yg leader ajar.

~ Anda mempunyai telefon bimbit / Laptop / komputer yg boleh menggunakn internet.

Apa yang best dalam bisness shaklee :

1) Hanya dengan Yuran pendaftaran sebagai ahli RM79 atau secara percuma dengan belian UV (point) 200uv.

2) Tidak perlu simpan stok yg banyak. Urusan pos HQ boleh bantu :)

3) Tiada sewa dan bukak kedai.. Cuma bukak kedai alam maya sahaja.

4) Dapat beli #produkshaklee dengan penjimatan sehingga 20%.

5) Dapat cash bonus - banyak mana bergantung usaha anda.

6) Ada Car Bonus - dibayar dengan cash. (So, anda boleh buat apa sahaja denganya)

7) Trip percuma dalam dan luar negera.

Dann macam2 lagi keistimewaan yg shaklee beri pada ahli2nya.

Berminat Menyertai Kami : Menjana Pendapatan tanpa Mengganggu kerja Hakiki?
Pengedar Shaklee Anda

So, anda tunggu apa lagi? Cepat hubungi Kakcik Maz - Pengedar Shaklee Shah Alam di talian :

+6012 6568 548
+6012 6568 548
@
Email : mazmohd1551@gmail.com

Kakcik sedia membantu anda. Kita sama2 berjaya dalam shaklee ya.πŸ˜ƒ
Cepat tau.. Lambat2 nanti lambat pula dapat hasil.. Ekonomi keluarga kita juga bergantung usaha kita.

Ingat no kakcik ni ya +6012 6568 548

It starts with you!

#pengedarshakleeshahalam
#tsunamishaklee
#tsunamiG7
#9gemilang
#shakleeeffect
#liveamazing
#emeraldswift
#projekjanaincome
#greatsid
#ShakleeShahAlam

Kejang kaki Sudah Tidak Menyerang Kaki dan Ibu Tak Jadi Penguin Dah!

Salam sejahtera semua. Ceria-ceria ya.. Jangan monyok-monyok.. Ehh pagi2 dah lemau? Aikk sakit belakang?.. Tido pom tak hilang sakit dan lenguh badan tu? Kejang kaki Sudah Tidak Menyerang Kaki dan Ibu Tak Jadi Penguin Dah!

Kejang kaki Sudah Tidak Menyerang Kaki dan Ibu Tak Jadi Penguin Dah!
Ostematrix untuk ibu hamil


3 tahun lepas, ya! memang kakcik duk rasa cam tu.. Bangun tido pun badan masih penat lebih-lebih bila malam tu asik menyusu badan. Lenguh tak hilang.

Kejang kaki Sudah Tidak Menyerang Kaki dan Ibu Tak Jadi Penguin Dah!
Ostematrix awesome


Percubaan pertama dengan #ostematrix alhamdulillah buat kehidupan kakcik berbeza dari yg dulu. Bangun tido badan lebih sedap, hati lebih senang.. Walau terpaksa bangun memalam menyusukan si adik.

Bukan banyak pun ambil ostrmatrix ni, cuma 4biji setiap malam dah cukup buat badan kita segar esoknya. Apa yang best pada ostematrix ni?

Ostematrix ni mengandungi kalsium, magnesium, vitamin D dengan boron.

Benefit yang kita dapat dari ostematrix:
• Membantu untuk tulang yg kuat dan sihat.
• Membantu memperbaiki kekejangan dan kebas-kebas.
• Membantu meredakan sakit kepala
• Membantu meringankan stress.


Sebab tu ostematrix ni spesel buat kakcik. Kes-kes lama yang kena serangan kejang kaki, jalan dah macam penguin, lenguh badan, sakit belakang tu semua jarang-jarang dah berulang, ada yg takde langsung dah.

Sapa yang nak try ostematrix ni cepat-cepat hubungi kakcik ya:

Whatsapp kakcik --> +6012 6568 548

It starts with you!
012 656 8548
012 656 8548

#pengedarshakleeshahalam
#tsunamishaklee
#tsunamiG7
#9gemilang
#shakleeeffect
#liveamazing
#emeraldswift
#projekjanaincome
#greatsid
#ShakleeShahAlam


Saturday, 17 December 2016

Dalam Penghasilan produk Shaklee Mutu Pemilihan Tetap Menjaga Alam Sekitar dan Populasi Setiap Hidupan.

Kompeni shaklee memang terkenal dengan penjagaan kualiti yang hebat. Memilih sumber yang terbaik untuk hasil yang terbaik. Mereka cerewet untuk hasilkan setiap produknya. Dalam penghasilan produk Shaklee, mutu pemilihan tetap menjaga Alam Sekitar dan Populasi Setiap Hidupan.

Bayangkan, nak tangkap ikan untuk hasilkan minyak ikan (omega guard) tu pun pihak shaklee pakai satelit. Shaklee dapat ikan yang terbaik sambil tu dapat menjaga populasi ikan dan hidupan lain supaya tidak pupus.

Itu baru ikan, tak masuk lagi herba dan produk berasaskan tumbuhan. Pihak Shaklee akan pastikan peladang tidak menggunakan baja dan semburan yang berasaskan bahan kimia yg berbahaya. 

Dalam Penghasilan produk Shaklee Mutu Pemilihan Tetap Menjaga Alam Sekitar dan Populasi Setiap Hidupan.

Shaklee memang menekankan kehidupan yang berkualiti. Bukan stakat kita sihat dengan mengamalkan shaklee, tapi kita boleh jaga alam sekitar kita dengan menggunakan #getclean yang bebas bahan kimia.

Dalam Penghasilan produk Shaklee Mutu Pemilihan Tetap Menjaga Alam Sekitar dan Populasi Setiap Hidupan.


Best 'get clean' ni terutama basic H sebab saya tidak perlu guna clorox untuk menyental.. Bau pom best tak sakitkan hidung.. Nak rendam sayur-sayur kasi segar, nak basuh botol n puting anak pun selesa.. Sental kat Lantai pom semut segan-segan nak datang..

Best betulla dengan shaklee...

Anda berminat dengan produk shaklee, boleh hubungi saya tau.

Mazffalainey
+6012 6568 548

#tsunamishaklee
#shakleeeffect
#liveamazing
#pengedarshakleeshahalam
#emeraldswift
#projekjanaincome
#greatsid

Berniaga Menjadi Pilihan Ramai Dalam Menambah Pendapatan : Anda Pilih Yang Mana?

Ramai sebenarnya yang sedang sahut seruan kerajaan untuk buat keje lebih dari satu.. Ada yang buat smp 3,4 kerja semata-mata nak beri keluarga keselesaan. Tapi hati-hati ya bila buat kerja part time ni yang melibatkan modal yg banyak. Berniaga Menjadi Pilihan Ramai Dalam Menambah Pendapatan, Anda Pilih Yang Mana? 

Berniaga Menjadi Pilihan Ramai Dalam Menambah Pendapatan : Anda Pilih Yang Mana?
Shaklee terbaik

Saya cuba untuk buat shaklee lepas gagal dalam beberapa bisness (bukan MLM ya). Bestnya shaklee ni sebab yuran pendaftaran murah tak sampai ratus-ratus, tak sampai ribu-ribu, dan yang paling best tak payah beli stok banyak-banyak. Yurannya cuma RM68.90 utk starter kit dan RM10.60 utk postage.. Saya tak rugi menjadi ahli sebab saya dapat beberapa faedah.

Saya pengamal produk shaklee dan saya jugak pengedar (SID) yang berdaftar #1073481. Saya dah rasa kesannya kenapa tidak untuk saya berkongsi dengan kawan-kawan diluar sana yang mungkin masih tercari-cari produk yang berkualiti.

Berniaga Menjadi Pilihan Ramai Dalam Menambah Pendapatan : Anda Pilih Yang Mana?
Pilihlah yang Berkualiti


#produkshaklee kualitinya memang tidak perlu di akui dan banyak jurnal tentang produknya. Shaklee jugak merupakan satu-satunya produk yang ada #landmarkstudy membuktikan keberkesanan produknya dalam jangka masa panjang.

Berada dalam group yang super duper hebat, saling bantu membantu, memberi ilmu tak kira masa. Memberi idea yang sangat hebat untuk kita terus memberi info yng terbaik buat semua. Ukhwah itula yang sangat hebat bila berada dalam shaklee. Mahal tau nilainya. πŸ˜ƒ

Bila jadi ahli shaklee mestila dapat bonus apabila buat sale. Bukan hanya cash bonus tau tapi dapat jugak car bonus dan bonus trip. Bestkan... tapi ada yang paling best --> dapat feedback dari #customertersayang. 

"Mereka lebih sihat dari sebelomnya."
"Mereka dapat selesaikan masalah mereka dengan produk shaklee"

😊😍😊

Saya pun tumpang gembira. Mahu tersenyum setiap hari.. Best woooo... Sebab saya berjaya buat mereka pilih produk yang betul. Itu buat saya nak sharing lebihhhhh lagi.. Nak semua sihat dengan produk shaklee.. Nak semua dapat rasa bonus2 hebat shaklee ni.

Doakan saya berjaya. ;)

Anda beminat untuk sertai saya sebagai SID atau ingin mendapatkan produk shaklee boleh hubungi saya :


~ mazffalainey mohd ~
012-6568548
012-6568548
Shaklee id: 1073481
FB : Kakcik Maz


Cod area: Shah Alam, Bukit Subang, Sungai Buloh, Paya Jaras, Damansara Damai, Subang Airport, Petaling Jaya, Sungai Way, Kelana Jaya




#tsunamishaklee
#shakleeeffect
#liveamazing
#pengedarshakleeshahalam
#emeraldswift
#projekjanaincome
#greatsid

Wednesday, 7 December 2016

Seksanya Sembelit : Sampai Tak Boleh Berjalan Setiap Kali Sembelit Menyerang

Salam sejahtera semua πŸ˜ƒ... Bila saya bercerita pasal masalah sembelit ni, memang banyaklah kenangannya. Mau taknya, dari zaman sekolah rendah sampai ke dewasa memang alami masalah ni. Seksa betul sampai setiap kali keluar toilet kaki kebas (almaklumla dulukan toilet cangkung)


Seksanya Sembelit : Sampai Tak Boleh Berjalan Setiap Kali Sembelit Menyerang
Sembelit Menyakitkan

Air Teh langsung tak berani nak minum kecuali masa kena cirit birit. Kalau minum jugak sengsara hidup.. Sakit perut dan angin sampai tarik kepala.. Roti pun sama kalau terlebih makan semua itu akan jadi punca masalah sembelit ni tau (pada sayala). Bertapa dalam bilik kecik smp naik kematu kaki ni. Nak berjalan pom tak boleh bila keluar dari bilik tu.

Masa study di UiTM Shah Alam, saya tinggal di rumah sewa area Seksyen 17 ni. Rumah tu ada cuma 1 sahaja bilik air, memang haru. Berebut toilet pepagi. Memang kecoh kawan-kawan ni duduk membebel dari luar bilik air. Betul tak cik aslaili, cik azura, cik ina πŸ˜„. Dah nak buat camne penyakit sembelit ni tak hilang.

Masa mengandungkan ain (Anak sulong saya pada 2010/2011) penyakit tu tetap jugak sama.. Sampai hampir kena buasir 😭 Pergila jumpa doctor, alhamdulillah katanya tak ada yang serius. Tapi rutin tetap sama, duduk bertapa dalam toilet jadi juara juga saya ni.

Lepas tu lagi satu kejadian hari ke-5 kot lepas bersalin (masih dalam pantang) saya kena lagi sembelit.. Masa tu bukan rasa nak nangis dah tapi memang menangis... Sakit perut lagi, sakit tempat jahit tu lagi adushhh... Nyilu kalau diingat..

Seksanya Sembelit : Sampai Tak Boleh Berjalan Setiap Kali Sembelit Menyerang
Sembelit.. Seksanya


Sekarang masalah dah setel alhamdulillah.. Dah tak takut makan roti, dah tak ngeri minum teh (tapi selera tetap tak leh terima). Mengandung (kali ke-2 pada 2013/2014), berpantangkan adik auni tak takut nak p toilet dah walaupom luka jahitan lebih teruk dari yng pertama..

Syukur sangat. Mujur pilih yang terbaik. Kalau tak sampai sekarang ada masalah sembelit cam tu.. Mereka yang mengalaminya sahaja yang tau betapa seksa sembelit ni. Nak ikut rombongan pun takut apatah lagi nak naik bas balik kampung.

Seksanya Sembelit : Sampai Tak Boleh Berjalan Setiap Kali Sembelit Menyerang
Solusi elak sembelit - Ibu Hamil dan Berpantang


Kalu saya boleh jumpa solution pada masalah saya, korang pasti boleh juga cuba.. πŸ™‹
Nak dapatkan solusi #sembelit? Boleh roger ai ya..

+6012 6568 548
Mazffalainey Mohd

#ShakleeShahAlam
#tsunamishaklee
#shakleeeffect
#liveamazing
#pengedarshakleeshahalam
#emeraldswift
#projekjanaincome
#greatsid



Tuesday, 6 December 2016

Sakit Lutut, Sakit Sendi Menyebabkan Kesukaran Untuk Beribadah Dengan Sempurna

Apabila Sakit lutut, sakit sendi masalah ni menyebabkan kesukaran untuk duduk dan bangun sehingga nak beribadah pun susah nak dilakukan dengan sempurna. Runsing hati ni nak ke masjid pun terbatas.

Sakit Lutut, Sakit Sendi Menyebabkan Kesukaran Untuk Beribadah Dengan Sempurna
Testimoni : Sakit Lutut dan sakit sendi

Ramai ayah mak yang senasib seperti testimoni ni.. Sebagai menantu tak sanggup nak tengok bapak mertua selalu mengadu sakit kaki, so beliau belikan minyak ikan #OmegaGuard dan #ostematrix kalsium shaklee.. Nak beli #AJHT masih lagi tak de stok.. Ramai yang duk usha AJHT nanti kalau sudah ada stok saya war-warkan ya.

Sakit Lutut, Sakit Sendi Menyebabkan Kesukaran Untuk Beribadah Dengan Sempurna
Gabungan set sendi terbaik



Berbalik kepada testimoni tadi, selepas 2 minggu bapa mertua konsisten makan, beliau dah bagi feedback katanya kaki beliau dah tak sakit lagi.. Mudah nak bergerak.. Gembira bila dapat bantu bapa mertua lebih sihatkan? Apatah lagi kalau dapat bantu mak ayah dan orang yang tersayangkan?

Cuba korang alert dengan org tersayang. Nampak susah nak bangun, susah nak bergerak ke? Cubala hadiahkan set sendi yang awesome ni buat mereka.. Mereka gembira kita pun gembira...


Whatsapp 012 6568 548
Cod : #ShakleeShahAlam

#tsunamishaklee
#landmarkstudy
#shakleeeffect
#liveamazing
#pengedarshakleeshahalam
#emeraldswift
#projekjanaincome

Sunday, 27 November 2016

Mencari Produk yang Berkualiti dengan "Landmark Study' untuk Setiap Produk Hebatnya.

Selamat petang semua.. Selamat berhujung minggu.. Apabila kawan-kawan baca entry saya hari ini mesti dah tahu yang saya nak bercerita pasal #produkshaklee kan?πŸ˜ƒHebat sangat ke produk ni? Of cos la hebat sebab pihak Shaklee memang buat kajian terperinci untuk setiap produknya.. Nak Mencari Produk yang Berkualiti dengan "Landmark Study' untuk setiap Produknya?

Mencari Produk yang Berkualiti dengan "Landmark Study' untuk Setiap Produk Hebatnya.
Landmark Study


Amboi ingat produk kesihatan selain shaklee tidak buat kajian ke? Iya depa buat, tapi kebanyakkannya study "short-term" sahaja bukan jangkamasa panjang seperti landmark study shaklee. 

Landmark study shaklee yang di buat keatas mereka yang consume produk shaklee lebih dari 20tahun. Tak ke hebat tu.. Terbukti mereka masih sihat, bertenaga dan kuat. 

Mencari Produk yang Berkualiti dengan "Landmark Study' untuk Setiap Produk Hebatnya.
Landmark Study 


Penyakit yang dihidapi sesetengah orang sebenarnya bukan boleh nampak dalam 2-3 tahun, proses terjadinya penyakit tu lama kot, 20-30 tahun jugak. Tambahan pula di pengaruhi oleh faktor-faktor pemakanan dan gaya hidup kita.

Contoh paling simple saya sendiri, sayur hijau dan susu langsung tak makan dari kecik sampai saya mengandung anak pertama. Dan kesan yang sangat teruk buat saya. Kesakitan yang ditanggung dari sehingga kini. Rambut dan gusi tak sekuat dulu.



Bila dah sakit, Masa tu baru nak telan sayur yang warna hijau, masa tu baru nak masuk susu walau kejap-kejap muntah balik.. 😭sebab tu saya sekarang sangat syorkan dekat kawan-kawan yang memang ada penyakit macam saya tak boleh telan itu ini, cari la back up suplemen untuk topup nutrisi kita..

Dah 30 tahun nutrisi tu lopong sana sini kawan-kawan wes... Lagila sekarang ni banyak lak sayur-sayuran dan ternakan express.. Semua nak besar dengan cepatkan.. Lagila mengganggu nutrisi badan kita.

Mencari Produk yang Berkualiti dengan "Landmark Study' untuk Setiap Produk Hebatnya.
Landmark Study


Bila nak pilih atau nak konsume mana-mana suplemen make sure depa ada Landmark study ya. Jangan main rentap aje suplemen sesuka hati, karang kawan-kawan jugak yg tersentap. 

Landmark study ni bukti yang suplemennya mampu beri kesihatan kat kita untuk jangkasama panjang tau. Bukan omongan kosong ya 😁




Jika ingin membuat order Produk Shaklee yang awesome ni, hubungi saya ya..

Ingat satu ni tau..
"Changing Brands Can Change Your Life!"

It starts with you.


~ mazffalainey mohd ~
012-6568548
012-6568548
Shaklee id: 1073481
FB : Kakcik Maz


Cod area: Shah Alam, Bukit Subang, Sungai Buloh, Paya Jaras, Damansara Damai, Subang Airport, Petaling Jaya, Sungai Way, Kelana Jaya